Selçuk Mızraklı, kurada çıkan deprem konutunu kabul etmedi

Selçuk Mızraklı, kurada çıkan deprem konutunu kabul etmedi
Depremde evi ağır hasar gören tutuklu Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı’ya kura çekiminde daire çıkmıştı. Mızraklı "4,5 yıldır hukuksuz bir şekilde beni tutsak edenlerin, gerek pandemi gerekse deprem süreçlerinde şehrimde halkımla beraber olmamı engelleyenlerin elinden çıkmış işlerde ben olmam" dedi ve evin ihtiyacı olan bir depremzedeye verilmesini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Diyarbakır'daki evi ağır hasar gören Selçuk Mızraklı’ya 3 gün önce yapılan kura çekiminde Oğlaklı 1. Etap’ta daire çıkmıştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın katılımıyla Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki kura çekiminde ekranda Adnan Selçuk Mızraklı’nın ismi belirmişti.

Eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ile birlikte Edirne L Tip Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mızraklı’ya ait merkez Yenişehir İlçesi’nde bulunan Aslan Apartmanı’ndaki dairesi, depremde ağır hasar görmüştü.

Mızraklı, kendisine ev çıkması ile ilgili sosyal medya hesabı X'ten şu açıklamayı yaptı:

"Halkımın iradesini hiçe sayıp yerime kayyım atayanların. 4,5 yıldır hukuksuz bir şekilde beni tutsak edenlerin, gerek pandemi gerekse deprem süreçlerinde şehrimde halkımla beraber olmamı engelleyenlerin elinden çıkmış işlerde ben olmam.

Yalnız namuslu bir iş yapıp çadırda, konteynerde olan bir hak sahibine versinler. Amed’in başı hep diktir. Hiçbir güç eğemedi, eğemeyecek!" (Kısa Dalga)

Gündem