Selvi'den Ümit Özdağ'a: "Tecavüze uğrayıp katledilen ya da yakılarak öldürülen her Suriyelinin vebali omuzlarında olacak"

Selvi'den Ümit Özdağ'a:  "Tecavüze uğrayıp katledilen ya da yakılarak öldürülen her Suriyelinin vebali omuzlarında olacak"
Abdulkadir Selvi: "Ümit Özdağ, siyasetini Suriyeli düşmanlığı üzerine kurmuş. Avrupa’da Türk düşmanlığı yapan Dazlaklar gibi. Le Pen gibi.  Bu ülkede artık Ümit Özdağ ırkçılığı diye bir şey var. Onun ektiği düşmanlık tohumları öyle tehlikeli sonuçlar doğuruyor ki, böyle devam ederse tecavüze uğrayıp katledilen ya da yakılarak öldürülen her Suriyelinin vebali Ümit Hoca’nın omuzlarında olacak."

İzmir'de Suriyeli bir kuyumcunun dükkanına girip kimlik ve ruhsat soran, bu görüntüleri de sosyal medyada yayınlayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'den tepki geldi. Selvi, bugünkü yazısında özetle şunları söyledi:

Ümit Özdag, İzmir’de “Merhaba” deyip bir kuyumcuya giriyor. İlk sorusu “Nerelisiniz?” oluyor. Suriyeli cevabını alınca kuyumcu dükkânını açalı kaç yıl olduğunu soruyor, ardından teftişe başlıyor. Vergi levhasını istiyor. Kuyumcunun yanında çalışan çocuk hemen vergi levhasını getiriyor. Sanki belediye zabıtası denetime çıkmış gibi. Ardından kimliğini göstermesini istiyor. Bayağı bayağı kimlik denetimi yapıyor. Silah ruhsatını inceliyor. Her kuyumcuya silah ruhsatı verilir. Ama o sanki Suriyeli’ye bir ayrıcalık yapılmış gibi bir hava veriyor. Bu arada işyeri sahibinin izni alınmadan teftiş kameraya kaydediliyor. Ümit Özdağ, incelemesini tamamladığını düşündüğü anda oradan ayrılıyor. Ardından, “Türkiye, tehlikenin farkında değil misin?” diye tweet atıyor.

"İzmir’deki kuyumcudan çıkıp 27 kilometre öteye yani Güzelbahçe’ye gitseydi, ektiği Suriyeli düşmanlığının nelere mal olduğunu görme imkânı olurdu. Biliyorsunuz İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde bir fabrikada çalışan üç Suriyeli, gece uyurken benzin dökülerek yakıldı. Zanlı ifadesinde aracının camına bırakılan “Göreve başla” notu üzerine harekete geçtiğini, Suriyelilerin kaldığı odaya benzin döküp yaktığını itiraf etti. “Görev geldi, yaptım” diye konuştu. Yani şahıs durumdan vazife çıkarmış.

Ankara’nın Altındağ İlçesinde de yine durumdan vazife çıkaran birileri Suriyelilerin kaldığı evleri, işyerlerini taşlamışlardı. 6-7 Eylül utancının kenarından dönmüştük.

Ümit Özdağ, siyasetini Suriyeli düşmanlığı üzerine kurmuş. Avrupa’da Türk düşmanlığı yapan Dazlaklar gibi. Le Pen gibi. Ümit Özdağ’a ırkçı, faşist diye saydırmak istemiyorum. Ama bu ülkede artık Ümit Özdağ ırkçılığı diye bir şey var. Onun ektiği düşmanlık tohumları öyle tehlikeli sonuçlar doğuruyor ki, böyle devam ederse tecavüze uğrayıp katledilen ya da yakılarak öldürülen her Suriyelinin vebali Ümit Hoca’nın omuzlarında olacak."

YAZININ TAMAMI

Gündem