Senarist Safa Önal son yolculuğuna uğurlandı

Senarist Safa Önal son yolculuğuna uğurlandı
92 yaşında hayatını kaybeden senarist Safa Önal, Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde taziyeleri oğlu Umut Önal kabul etti.

Filme çekilmiş 395 senaryosuyla Guinness Rekorlar Kitabı'na giren usta senarist Safa Önal için ilk olartak Beyoğlu'ndaki Atlas 1948 sinemasında tören düzenlendi.

Törenin ardından Önal'ın cenazesi Teşvikiye Camii'ne götürüldü. Teşvikiye Camii avlusunda taziyeleri Önal'ın oğlu Umut Önal kabul etti. Önal'ın cenaze törenine Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Serdar Gökhan, Kerem Alışık, Zafer Algöz, Levent İnanır, Nur Sürer ile Yeşilçam'ın usta isimleri katıldı.

Safa Önal için, Teşvikiye Camii'nde öğle vaktinden sonra cenaze namazı kılındı. Tabutun önüne "Canımın içi babam, seninle beraber sonsuza kadar, canının içi oğlun" yazısı konuldu. Safa Önal'ın cenazesi Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

"Çok yakın bir dostumu kaybettim"

Türkan Şoray, "Güzel anılarım da gitti Safa Bey ile birlikte. Çok güzel çalışmalarımız olmuştu. Sevinçlerimiz, umutlarımız olmuştu. Benim için yazdığı senaryoların kariyerime çok güzel etkisi olmuştu. Umut da benim canım, Safa bey de benim canımdı. Çok üzgünüm, çok yakın bir dostumu kaybettim" diye konuştu.

Oyuncu Serdar Gökhan, "Eskisi gibi görüşme imkanımız olmuyor. Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki artık herkes yaşam mücadelesi veriyor. Kendini ayakta zor tutmaya çalışıyor. Kimse kimsenin halinden haberdar değil. En son birkaç sene önce görüşmüştük. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

"Öylesine güzel senaryo anlatırdı ki hepimiz büyülenirdik"

Hülya Koçyiğit, "Hepimizin hayatına dokundu. Çok değerli bir senarist yönetmen, edebiyat adamı, yazar, düşünür. Tam bir duayen. İstanbul beyefendisi. Onun güzel Türkçesi kulaklarımızda. Öylesine güzel konuşurdu ki, öylesine güzel senaryo anlatırdı ki, hepimiz büyülenirdik. Uzun zamandır da sıkıntıları vardı" dedi.

Zafer Algöz ise "Çok önemli işlere imza atmış bir büyüğümüzdü. Yeşilçam'ın altın kuşağı diyebileceğimiz Ayhan Işık'ların Sadri Alışık'ların rahmetli Cüneyt Arkın ağabeyimin Türkan Şoray'ın, Hülya Koçyiğit'in o dönemin çok iyi bildiği tanıdığı hepsinde emeği olan bir isimdi. Safa abinin Türk sinemasına Türk edebiyatına çok büyük katkıları vardı. Allah rahmet eylesin. Sevenlerinin ve ülkemizin başı sağolsun " dedi. (DHA)

Gündem