Sendika ve meslek örgütleri, 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak istedi

Sendika ve meslek örgütleri, 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak istedi
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Taksim Meydanı'nda kutlamak istediklerini bildirdi.

DİSK, KESK, TMMOB, Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Dişhekimleri Birliği'nin (TDB) genel başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, İstanbul'da DİSK Genel Merkezi'nde ortak basın toplantısı düzenlendi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Bu ülkenin tüm değer ve güzelliklerini üreten biz işçilerin, emekçilerin yöneten olduğu bir düzen kurma irademizle meydanlarda birlik olacağız" dedi.

Bir gazetecinin "Taksim'de 1 Mayıs kutlaması olacak mı?" sorusuna DİSK başkanı şu yanıtı verdi: "Birazdan 15:30'da İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile bir toplantı gerçekleştireceğiz. İktidara çağrımız da şudur ki; gelin Cumhuriyet'in 100'üncü yılında bu hukuksuz Taksim yasağını hep birlikte ortadan kaldıralım. Özgürce İstanbul'da Taksim Meydanı'nda tüm Türkiye'de de kentlerin merkezi meydanlarında en coşkulu, en katılımlı, en geleceğe dair umutlarımızı en üst düzeyde ifade ettiğimiz bir biçimde kutlayalım."

Taksim Meydanı, 2013'te 1 Mayıs kutlamalarına kapatılmış, bunun yerine Bakırköy, Yenikapı ve Maltepe'deki alanlar adres gösterilmişti. (DHA)

Gündem