Sendikacılara TÜİK önünde biber gazlı gözaltı: Mücahir Dede kalp krizi geçirdi

Sendikacılara TÜİK önünde biber gazlı gözaltı: Mücahir Dede kalp krizi geçirdi
Zam dönemi öncesi enflasyon verilerini düşük göstermekle suçlanan TÜİK önünde açıklama yapmak isteyen Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu üyelerine polis biber gazıyla saldırdı. Genel Başkan Mehmet Balık'ın da aralarında bulunduğu bir grup gözaltına alındı. Birleşik Kamu İş Mali Sekreteri Mücahir Dede, yoğun polis saldırısı nedeniyle kalp krizi geçirdi.

"Gerçeklerden uzak veri açıkladığı" gerekçesiyle Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) önünde basın açıklaması yapacaklarını duyuran Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu üyelerine polis izin vermedi. Aralarında Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Mehmet Balık'ın da bulunduğu sendikacılara polis biber gazıyla saldırdı ve gözaltına aldı.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'ndan yapılan açıklamada "TÜİK'in istatistikleri gerçekçi rakamlarla açıklamaması, kamu emekçileri ve yurttaşların açlık ve yoksulluğa mahkum edilmesine karşı mücadele edeceğiz. Bu ülkenin bir kurumu olduğunun bilincine varması için yarın TÜİK binası önünde basın açıklaması gerçekleştirilecektir" denilmişti.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'nun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şöyle dendi:

“TÜİK'in yalan enflasyon rakamlarını ve gasp edilen haklarımızın hesabını sormak için basın açıklaması gerçekleştirmemize izin vermeyen AKP polisi çok sert müdahale gerçekleştirdi. Yapılan müdahale sonucunda gözaltı işlemleri halen devam etmekte olup, Genel Başkan Mehmet Balık, Mali Sekreter Mücahit Dede, Eğitim İş Ankara 3 Nolu Şube Başkanı Doğan Dağdelen ve Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan gözaltına alındı. Mali Sekreterimiz Mücahit Dede yapılan yoğun polis saldırısı sonucunda kalp krizi geçirerek kaldırıldığı hastanede anjiyo işlemlerine devam edilmektedir.” (ANKA)

Gündem