Sendikadan tepki: Sağlıkçının çorabından, montundan tasarruf ediliyor

Sendikadan tepki: Sağlıkçının çorabından, montundan tasarruf ediliyor
SES Temsilcisi Kubilay Yalçınkaya, “2023-2024 dönemi giyim yardımlardaki artış tutarı resmi enflasyon olan yüzde 64.77 yerine, yüzde 40 üzerinden yapıldı" dedi.

Kısa Dalga - Devlet Memurları Yasası’na göre memurlara ödenen “giyecek yardımı” 2010’dan bu yana ayni değil nakdi yapılıyor. Memurlara yapılan giyim yardımına ilişkin yönetmelikte de “giyim ve kullanma süresi bakımından beraberliği sağlamak amacıyla” kışlık giyim yardımının, eylül ve ekim aylarında, yazlık ve mevsimsel olmayan giyim yardımlarının ise nisan ve mayıs aylarında ödenmesi gerektiği belirtiliyor.

Çorap, yağmurluk, mont...

Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İşyeri Temsilcisi Kubilay Yalçınkaya, yardımların ödenmediğini söyledi. Yalçınkaya, şöyle konuştu:

"2023-2024 dönemi giyim yardımlardaki artış tutarı resmi enflasyon olan yüzde 64.77 yerine, yüzde 40 üzerinden yapıldı. Bu gecikme nedeniyle sadece dört unvanda (hekim, hemşire, ebe, sağlık memuru) elde edilen tasarruf 23 milyon TL oldu. Sağlık emekçisinin çorabından tasarruf ediliyor.

Örneğin gezici olarak görev yapan ebe ve hemşirelere üç yılda bir verilmesi gereken manto, iki yılda bir verilmesi gereken yağmurluk verilmemekte. Bakanlık gerçek bedeller üzerinden kamunun zarara uğratılmamasını istiyor.” (Haber Merkezi)

Gündem