Şengül Hablemitoğlu: Adalet arayanlar enkazın asla kaldırılmadığı bir ülkede yaşıyorlar

Şengül Hablemitoğlu: Adalet arayanlar enkazın asla kaldırılmadığı bir ülkede yaşıyorlar
Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun eşi Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, “Yas geride hasar bırakır. Buradan adalet arayışına tanık olduğunuz insanlara bir de bu gözle bakın. Çünkü o hasarı enkaza dönüştüren ve enkazın asla kaldırılmadığı bir ülkede yaşıyorlar” dedi.

Suikast sonucu 2002 yılında öldürülen ve davasında hiç tutuklu sanık kalmayan Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun eşi Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, “Bu ülkeye adalet gelmez” açıklamasının ardından adalet arayan insanların yaşadığı “yas” sürecine dikkat çekti. Hablemitoğlu, “O hasarı enkaza dönüştüren ve enkazın asla kaldırılmadığı bir ülkede yaşıyorlar” dedi.

Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“’Yas’tan bahsederken uzun zamandır her fırsatta dile getirmeye çalıştım; yas bir hastalık değil. İyileşmek gibi, geçmesi gibi bir ifade süreci anlatmaz. Çünkü üzüntü orada öylece yaşamın ortasında durur. Yasın böyle bir hasarı var. Yas geride hasar bırakır. Bu hasar yaşamımızı kontrol etmediği anda iyi hissederiz. Bazen o hasar yaşamınızı kontrol eder. Buradan adalet arayışına tanık olduğunuz insanlara bir de bu gözle bakın. Çünkü o hasarı enkaza dönüştüren ve enkazın asla kaldırılmadığı bir ülkede yaşıyorlar…”

Ne olmuştu?

FETÖ'ye ilişkin çalışmalar yapan Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002'de Çankaya'daki evinin önünde başından vurularak öldürülmüştü.

Aralarında eski Özel Kuvvetçiler Levent Göktaş, Tarkan Mumcuoğlu, Fikret Emek ve Nuri Gökhan Bozkır ile eski MİT’çi Enver Altaylı ve Fethullah Gülen ile Mustafa Özcan’ın da bulunduğu 10 kişinin yargılandığı davanın Mayıs ayında görülen duruşmasında tutuklu yargılanan 6 sanık tahliye edilmişti.

MİT operasyonuyla Ukrayna’da yakalanıp Türkiye'ye getirilen ve getirilişini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu Gökhan Nuri Bozkır'ın ise firar ettiği geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı.

Hablemitoğlu cinayeti davasında tahliye edilen Bozkır hakkında 27 Mayıs'ta "Soğan tırları" davasında tutuklama kararı verilmiş, ancak Bozkır firar etmişti.

Şengül Hablemitoğlu, Bozkır'ın kaçtığının ortaya çıkmasının ardından Twitter’dan "Allahın cezaları kırmızı bültenle arayıp istediniz, operasyon da yaptınız. Artık ne yaptınızsa? Bize duruşmalar boyu ne izlettiniz siz, biz anlamadık. Edebimizle katıldık, size bizim gücümüz yetmez. Bizim kaybımız geri gelmez. Ancak bu ülkeye de adalet gelmez. İnanan varsa buyursun inansın, benim ne güvenim ne de inancım var…" paylaşımı yapmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem