Şentop, Kılıçdaroğlu'nun 'sokağa çıkmayın’ uyarısını ‘provokatif’ buldu

Şentop, Kılıçdaroğlu'nun 'sokağa çıkmayın’ uyarısını ‘provokatif’ buldu
Mustafa Şentop, Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim gecesi kazanmaları halinde dışarı çıkılmaması çağrısıyla ilgili "İyi niyetli gibi gözüküyor olsa da provokatif açıklamalar" dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerine yönelik açıklamalarda bulundu.

A Haber yayınına katılan Şentop, Millet İttifak Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim gecesi kazanmaları halinde dışarı çıkılmaması çağrısıyla ilgili, "İyi niyetli gibi gözüküyor olsa da provokatif açıklamalar. Kim veriyorsa bu akılları yanlış yapmış. 110’a yakın seçim yapılmış ve olgunlukla karşılanmıştır. Seçim kutlamaları yapılmış ama makul düzeyde" dedi.

Seçimin ilk turda tamamlanacağını düşünen Şentop, "AK Parti'de gerek anket çalışmaları gerek saha izlenimlerimi dikkate alarak bunu söylüyorum" dedi.

Şentop, "Biz bu seçimi kazandık ama YSK’ya güvenmiyoruz mu diyecekler? Türkiye tamamen şeffaf, siyasi partilerin yönettiği bir süreç yapıyor. Sandıkların her birinde kamu görevlisi sandık başkanı var. Sandık kuralı üyeleri ile yönetiliyor. Gözlemci dediğimiz kişiler de var. Türkiye güvenli şeffaf seçim yapan bir ülke" diye konuştu.

“Eli silahlı unsurlar sokağa çıkabilir” demişti

Kılıçdaroğlu, "Seçim gecesi galip geldiğimizde kimse sokağa çıkmasın, sevinç gösterileri yapmasın, herkes evinde otursun. Ertesi sabah nasıl olsa rakamlar gelecek, netleşecek ve Yüksek Seçim Kurulu mazbatayı vermek zorunda kalacak. Çünkü sevinç gösterileriyle dışarı çıkıldığında taşkınlık yapılabilir, provokasyon olabilir, eli silahlı unsurlar sokağa çıkabilir. Buna izin vermeyecek bir ortamı yaratmak zorundayız" ifadelerini kullanmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem