Şentop: Moldova’nın üzerindeki baskıyı çok iyi anlıyoruz

Şentop: Moldova’nın üzerindeki baskıyı çok iyi anlıyoruz
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu ile görüştü. Şentop, “Ukrayna’da yaşanan gelişmeler, yeni sorun ve zorlukları da beraberinde getiriyor. Dünyada en fazla sayıda mülteciyi barındıran ülke olarak Türkiye, Moldova’nın üzerindeki baskıyı çok iyi anlamaktadır” dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Moldova Cumhurbaşkanı Sandu ile Moldova’da görüştü. Türkiye’nin, salgın döneminde ve Ukrayna’daki mülteci akını sırasında Moldova ile dayanışmaya verdiği önemi belirten Şentop, “Ukrayna’da yaşanan gelişmeler, yeni sorun ve zorlukları da beraberinde getiriyor. Dünyada en fazla sayıda mülteciyi barındıran ülke olarak Türkiye, Moldova’nın üzerindeki baskıyı çok iyi anlamaktadır” ifadelerini kullandı.

“GAGAVUZ ÖZERK YERİ, MOLDOVA’NIN AYRILMAZ PARÇASIDIR”

AFAD ve Kızılay’ın yürüttüğü insani yardım faaliyetlerinin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini belirten Şentop, “Türkiye olarak bu savaşı uluslararası hukukun açık bir ihlali olarak görüyoruz. Savaşın uzaması, durumu daha da kötüye götürmekten başka bir işe yaramayacak, sivil halk acı çekecektir. Ülkemiz, barış yolunda gayret göstermektedir. İleriki aşamalarda da bölgemizde barışın ve istikrarın sağlanması için bu tutumumuzu ve çabalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

“Gagavuz Özerk Yeri, Moldova’nın ayrılmaz bir parçasıdır” diyen Şentop, Kişinev ile Komrat arasında yapıcı bir diyaloğun muhafaza edilmesini arzu ettiklerini de kaydetti.

(ANKA)

Gündem