Şentop, TOGG direksiyonun geçti: Bahçeli ve Destici'yi gezdirdi

Şentop, TOGG direksiyonun geçti: Bahçeli ve Destici'yi gezdirdi
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, MHP lideri Devlet Bahçeli ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'yi sürdüğü TOGG'la Gemlik Kampüsü'ne Getirdi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TOGG'un seri üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsü'nün açılışına katıldı. Açılışı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici; Şentop'un kullandığı araçla alana geldi. Şentop, "1961 yılında Bakanlar Kurulu kararına konu olan yerli otomobil üretimi 62 yıl sonra gerçekleştirilmiş oluyor" dedi.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) seri üretimini yapacağı Gemlik Kampüsü, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılıyor.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, bugün Gemlik Kampüsü'ne TOGG'u kullarak geldi. Devlet Bahçeli ve Mustafa Destici, Şentop'un direksiyonun başına geçtiği araçla birlikte alana geldiler.

Alana geldikten sonra açıklama yapan Şentop, "Bugün Türkiye için çok önemli bir iftihar vesilesi olacak bir gün. 1961 yılında Bakanlar Kurulu kararına konu olan yerli otomobil üretimi 62 yıl sonra gerçekleştirilmiş oluyor. 4 Mart 1961'te rahmetli başbakan Erbakan hocamızın Bakanlar Kurulu'na bir sunum yaptığı ve yerli otomobilin Türkiye için ifade ettiği anlamın ne olduğunu uzunca anlattığı toplantıdan sonra böyle bir karar alınmış. 62 yıl sonra o kararı Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştiriyor. Ben çok uzun yıllardır bu işin halini kuran, fikir üreten, gayret gösteren bütün mühendisinden işçisine, önderlik eden siyasetçilere, fikir adamlarına huzurlarınızda teşekkür ediyorum" diye konuştu. (ANKA)

Gündem