'Sessiz İstila' gerilimi sürüyor: İçişleri Bakanlığı üç isim hakkında suç duyurusunda bulunacak

'Sessiz İstila' gerilimi sürüyor: İçişleri Bakanlığı üç isim hakkında suç duyurusunda bulunacak
'Sessiz İstila' isimli filme dair tartışma sürüyor. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, eski MHP milletvekili Sinan Oğan ve Prof. Dr. Bengi Başer hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı. Üç isimden de tepki geldi.

Sosyal medyada gündem yaratan ‘Sessiz İstila’ adlı sığınmacı karşıtı kısa filmin yapımcısı Hande Karacasu ile ‘Militer Doktrin’ isimli Twitter hesabının yöneticisi olduğu öne sürülen H.D.’nin gözaltına alınmasının ardından tırmanan sığınmacı tartışması devam ediyor.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, üç isim hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı. Buna göre bakanlık, filmi finanse ettiğini açıklayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın yanı sıra eski MHP milletvekili Sinan Oğan ve Prof. Dr. Bengi Başer hakkında suç duyurusunda bulunacak.

ÇATAKLI: BUNLARDAN UTANIYORUM

Çataklı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ümit Özdağ, Sinan Ogan, Bengi Başer gibi sözüm ona akademik unvan taşıyan bazıları Türkiye'de 8 milyon, 10 milyon Suriyeli olduğu yalanını yayıyor, yabancı düşmanlığı yapıyorlar" ifadelerini kullanıp şöyle devam etti: "Yazık, insanlık adına bunlardan utanıyorum. Haklarında Göç İdaremiz suç duyurusunda bulunacaktır."

ÜMİT ÖZDAĞ: BELGESELİ BEN SİPARİŞ ETTİM

Türkiye'deki sığınmacıları konu alan "Sessiz İstila" adlı kısa kurgu filmi yayınlayan Hande Karacasu, dün gece Sakarya'da gözaltına alınmıştı. Bu haberin duyulması sonrası Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ şu açıklamayı yapmıştı: "Sessiz İstila belgeselini yapan Hande Karacasu polis tarafından gözaltına alınarak Sakarya il Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmüş. Türkiye'ye yönelik tehditleri anlatanlar gözaltına alınırken, ülkemize komplo kuranlar ödüllendiriliyor. Hande Karacasu yalnız başına değildir."

Filmi finanse ettiğini de açıklayan Özdağ, şöyle demişti: "Hande Karacasu tarafından çekilen Sessiz İstila adlı kısa belgesel kendisine benim tarafımdan sipariş olarak verilmiştir. Yapım masraflarını ben karşıladım. Senaryoyu ben onayladım. Hande Karacasu, kontrolsüz göçün sonuçlarını gösterdi. Suriyeliler "halk" değil. Misafir.Kin/düşmanlık yok."

SİNAN OĞAN: MİLLETİN HUZURUNDA KONUŞALIM

Hakkında suç duyurusunda bulunulacağı açıklanan Sinan Oğan ise Twitter hesabından şu tepkiyi gösterdi: "Sözüm ona bakan yardımcısı İsmail Çataklı, Göç İdarenizin başkanını da alın gelin milletin huzurunda konuşalım, bakalım kim doğru söylüyor, kim milletten bilgi saklıyor! Sen devlet memurusun önce adabınla konuş! Biz yabancı düşmanlığı yapmıyoruz, sen Türk düşmanlığı yapıyorsun!"

BENGİ BAŞER: KAYGILARIMIZ VATAN SEVGİSİ KAYNAKLI

Prof. Dr. Bengi Başer de sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: "Sayın İsmail Çataklı, bu ülkenin kurumlarından hakkıyla aldığımız ünvanlara” sözümona” diyerek hakaret edemezsiniz. Sayın MSB’nın da açıkladığı sayılara yapılan vurgular ve kaygılarımız ise yabancı düşmanlığı değil vatan sevgisinin tam da kendisinden kaynaklıdır! Bilesiniz…" (Kısa Dalga)

Gündem