Sezgin Baran Korkmaz'ın eski ortağı Bereket Öner'e 12 kurşun!

Sezgin Baran Korkmaz'ın eski ortağı Bereket Öner'e 12 kurşun!
Suç örgütü lideri Sedat Peker’in ifşalarıyla gündeme gelen Sezgin Baran Korkmaz'ın eski ortağı Bereket Öner'in bir kez daha silahlı saldırıya uğradığı öğrenildi.

Birgün yazarı Timur Soykan'ın haberine göre Bereket Öner’e İstanbul İkitelli’deki bir avukat ofisinin önünde ateş açıldı. Toplam 12 kurşun sıkıldı ve üç tanesi Bereket Öner’in bacaklarına isabet etti. Timur Soykan son saldırının ardından adı geçen kişiler arasındaki bağlantıları aktardı.

Sezgin Baran Korkmaz’ın eski ortağı Bereket Öner, Korkmaz aleyhine ifade verdikten sonra, 29 Nisan 2021 günü silahlı saldırıya uğramıştı.

Timur Soykan'ın yazısı özetle şöyle:

"Bereket Öner, 2009’da Sezgin Baran Korkmaz’la (SBK) tanıştı. İddiaya göre; SBK, 300 bin TL verdikten sonra asıl konuya geldi. Fabrikadaki makineleri, Bursa’daki bir fabrika götürmüş gibi yapacaklar, sonra bu fabrikada yangın çıkacaktı. Sigortadan aldıkları parayı bölüşeceklerdi. Bursa ve Çorlu’da yangınlar birbirini izledi, aslında aynı makineler yanmış gösterildi. Milyonlarca lirayı cebe indirdiler.

2013’te Bereket Öner, İstanbul Boğazı’ndaki lüks otel Les Ottomans’ta Türkiye doğumlu Ermeni iş insanı Levon Termendzhyan’ın (Lev Aslan Dermen) kaldığını öğrendi. Lev Aslan Dermen’e şirketler sahibi, siyasilerle yakın ilişkileri olan SBK Holding’in patronundan bahsetti.

Sadece 2 ay sonra ise Bereket Öner’in Antalya’daki Kervansaray Otel’de düğünü vardı. SBK, Kingston Kardeşler, Lev Aslan Dermen’in yanı sıra Mehmet Ağar ve o dönem dünyanın en zengin isimleri arasında yer alan Mübariz Mansimov vardı

Bu ekibin Türkiye’de işlerinin bozulması çok zor gibiydi ama tezgâh ABD’de bozuldu. ABD’de başlayan soruşturmada 2018 yılında düğmeye basıldı. Kingston Kardeşler, özel uçakla Türkiye’ye kaçmak isterken yakalandı. Lev Aslan Dermen tutuklandı. ABD, Türkiye’de dolandırıcıların banka kurmaya çalıştığını bildirdi ve ancak o zaman soruşturma açıldı.

2016 yılından itibaren Bereket Öner’in SBK ile ilişkileri bozulmuştu. Bereket Öner ve TRT programcısı Erdal Şimşek 2018 yılında kendilerini MİT görevlisi olarak tanıtıp iş insanlarını dolandırdıkları iddiasıyla tutuklandı. Bir süre sonra tahliye oldular.

2020 yılında SBK’ye yönelik kara para operasyonunda şüphelilerden biri Bereket Öner olmuştu. İlk ifadesinde SBK’nin kara para akladığını anlattı ve suçlamalarda bulundu. SBK’nin kendisini de dolandırdığını iddia ediyordu.


Bereket Öner 29 Nisan 2021’de İstanbul Ataşehir’de bacağından vuruldu. SBK tarafından ifadesini değiştirmesi için tehdit edildiğini ve bu nedenle vurulduğunu iddia etti.


Bereket Öner, önceki gün saat 14.00 sıralarında İstanbul İkitelli’deki bir villada faaliyet gösteren avukatın bürosundaydı. İddiaya göre; ikisi beyaz biri siyah üç otomobil bu ofisin yakınında durdu. Bereket Öner, telefonla konuşmak için villanın dışına çıktığında beyaz otomobilden çıkan iki kişi ateş açtı. Bereket Öner villanın içine kaçarken sağ bacağına iki, diğer bacağına bir kurşun isabet etti. Hastaneye kaldırılan Bereket Öner ameliyata alındı.

Öner’in yakınları, avukatın ofisine 12 kurşun sıkıldığını anlattı. Saldırganların Bereket Öner’i öldürmeyi hedeflediğini öne sürdüler. Bereket Öner’in avukatı, Organize Şube’nin soruşturmayı yürüttüğünü ve kamera kayıtlarında görünen saldırganların kimliklerinin tespit edilip yakalanması için çalışmaların sürdüğünü söyledi."

Yazının tamamı

Gündem