Sezgin Tanrıkulu'dan, Diyarbakır Suriçi'ndeki kamusallaştırmaya tepki: Buradaki yurttaşlarımızı mağdur etmeyin

Sezgin Tanrıkulu'dan, Diyarbakır Suriçi'ndeki kamusallaştırmaya tepki: Buradaki yurttaşlarımızı mağdur etmeyin
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır Valiliği tarafından Suriçi Melikahmet mahallesinde acil kamulaştırma kararı alınmasına tepki göstererek “Burada yaşayan insanlarımız mağdur, ödenen paralar yeni bir konut edinmelerine imkan verecek seviyede değil. Diyarbakır’da çok sayıda toplu konut inşaatı var. Toplu konuttan öncelikli olarak mahalle sakinlerine konut tahsisi yapılması ve sabit fiyatla verilmesi lazım. Buradaki yurttaşlarımızı mağdur etmeyin” dedi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır Valiliği’nin aldığı karar ile Suriçi’nde yapılacak acil kamulaştırma kararına tepki gösterdi. Tanrıkulu, konuya dair bugün yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Suriçi’nde Melikahmet mahallesindeyiz. Burası tarihi Anzele suyunun olduğu yer aynı zamanda. Diyarbakır Valiliği burada acele kamulaştırma kararı almış. Acele kamulaştırma kararının bir kısmı buradaki sakinlere bildirilmemiş. 90 ev var ve 8 tane de dükkan var; gördüğünüz bütün binalar yıkılacak. Bu karar tebliğ edilmiş ancak yargılama da devam ediyormuş. Burada yaşayan insanlarımız mağdur, ödenen paralar yeni bir konut edinmelerine imkan verecek seviyede değil. Bu mağduriyetlerinin giderilmesini istiyorlar. Diyarbakır’da çok sayıda toplu konut inşaatı var. Toplu konuttan öncelikli olarak mahalle sakinlerine konut tahsisi yapılması ve sabit fiyatla verilmesi lazım. Bu konuda Diyarbakır Valiliği’ne, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı’na ve Toplu Konut İdaresi Başkanına Diyarbakır’dan sesleniyorum; buradaki yurttaşlarımızı mağdur etmeyin.”

Melikahmet Mahallesi Muhtarı Ali Kızgın da şöyle konuştu:

'Bize bir şekilde TOKİ verilsin halkı mağdur etmesinler'

“90 eve yakın vatandaşlarım şu anda mağdur durumda. Bir türlü randevu alamadık, karşımızda muhatap kimseyi göremiyoruz. Vatandaşımızın mağduriyetinin giderilmesi gerekiyor. Özellikle konutlarla ilgili yardımcı olmanızı istiyoruz.”

Kamulaştırma kararı nedeniyle mağdur olan yurttaş da şunları söyledi:

“Millete teklif edilen para, imar parası olarak bir İPhone telefonla eş değer olarak daire fiyatını aynı görüp bizi zorla çıkarıyorlar. Hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Bize bir şekilde TOKİ verilsin halkı mağdur etmesinler.” (ANKA)

Gündem