SGK: Kanun yürürlüğe girmeden aylık bağlayamayız

SGK: Kanun yürürlüğe girmeden aylık bağlayamayız
Yurttaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT açıklamasından sonra aylık bağlanması için dilekçeler verince SGK’dan “Kanun yürürlüğe girmeden aylık bağlayamayız” açıklaması geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın EYT düzenlemesine ilişkin açıklamasından sonra yurttaşların yoğun bir “aylık bağlanması” talebiyle karşı karşıya kalan Sosyal Güvenlik Kurumu, “Kanun çıkmadan aylık bağlamamız mümkün değil” açıklaması yaptı.

SGK’dan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamanın emeklilikte yaş şartı aranmayacağını içerdiği hatırlatılan açıklamada düzenlemenin henüz yasalaşma sürecini tamamlamadığı belirtildi.

Çok sayıda yurttaşın e-Devlet üzerinden veya doğrudan başvuru yoluyla SGK'dan aylık talebinde bulunduğu belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Konuya ilişkin kanun, yürürlüğe girmeden yapılan bu taleplere istinaden kurumumuzca aylık bağlama işlemi yapılması yasal olarak mümkün değildir. İlgili düzenleme yürürlüğe girdikten sonra kurumumuzdan aylık talebinde bulunulması halinde aylık bağlama işlemleri en kısa sürede sonuçlandırılacaktır. Ayrıca yazılı ve görsel medyada kendisini uzman olarak tanımlayan kişilerin açıklamalarına itibar edilmemesi, sadece Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamalara göre hareket edilmesi, sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlayacaktır.” (Kısa Dalga)

Gündem