SGK'da memurlar iş yavaşlatacak

SGK'da memurlar iş yavaşlatacak
İş yavaşlatma eylemi yapacak sendikalar, ortak 8 talep belirledi. Eğer talepler karşılanmazsa tüm gün iş bırakma yapılacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) örgütlü dokuz sendika, 3600 ek gösterge, EYT ve yapılandırma dolayısıyla iş yükü artan çalışanların taleplerinin karşılanması ve sorunlarının çözümü için eylem kararı aldı.

Çalışanların yarın iş yavaşlatma eylemi yapacağını duyuran sendikalar, “Bu bir uyarıdır. Eğer bir sonuç alamazsak, EYT müracaatlarının ilk günü SGK’larda iş bırakacağımızı ilan ediyoruz” dedi.

Eyleme, Büro-İş, Yurt-Sen, Büro Ailesi Sendikası (BAL-SEN), Bağımsız Büro-Sen, Büro Hak-Sen, Şehit Gazi-Sen Büro, Adalet Sen, Savunma, Büro ve Devlet Hizmetleri Sendikası (SAVDES SEN) ve Sivil Memurlar Sendikası (Sime-Sen) katılacak.

Yazılı açıklamada yoksulluk sınırının 29 bin liraya yaklaştığı belirtilerek şunlar kaydedildi: "Elimizden alınanlarla hakkımız olanı almak adına 3 Şubat Cuma Günü iş yavaşlatma kararı alıyoruz. Bu bir uyarıdır! Eğer bir sonuç alamazsak, EYT müracaatlarının ilk günü SGK’larda iş bırakacağımızı ilan ediyoruz."

Talepler şöyle sıralandı:

* 3600 ek göstergesinin kurum çalışanlarına da verilmesi,

* EYT ve çıkacak yapılandırmalarla artacak iş yoğunluğu göz önüne alınarak personel sayısının artırılması,

* Fazla mesai ücretlerinin artırılması,

* Sosyal Güvenlik Tazminatı verilmesi,

* 666 Sayılı KHK ile elimizden alınan ikramiyenin yeniden verilmesi,

* Uzmanlık kadrosunun verilmesi,

* Ulaşım, yemek, dinlenme ihtiyaçlarının karşılanması. (ANKA)

Gündem