Şiddet uygulayan kocasını öldüren Fatma Koç tahliye edildi, kayınvalidesi sevinçten ağladı

Şiddet uygulayan kocasını öldüren Fatma Koç tahliye edildi, kayınvalidesi sevinçten ağladı
Konya'da duvarda gördüğü böcek nedeniyle 2 çocuğu ve kendisini döven alkollü eşi Mustafa Koç'u bıçaklayarak öldüren Fatma Koç, ilk duruşmada tahliye edildi. Duruşmaya gelen Koç’un kayınvalidesi Güllü Koç, karar sonrası sevinç gözyaşı döktü.

Beyşehir'de yaşayan Mustafa Koç, 4 Ocak'ta eve alkollü geldi. Dosyadaki anlatımlara göre Koç, lavabonun kenarında gördüğü böcek nedeniyle 17 yaşındaki oğlu ve 13 yaşındaki kızı ile eşi Fatma Koç'u dövmeye başladı. 3 çocuk annesi Fatma Koç, saldırıdan kurtulup mutfaktan aldığı bıçağı eşinin göğsüne saplayarak öldürdü. Olayın ardından gözaltına alınan Fatma Koç tutuklandı.


‘OĞLUM DEMEKTEN UTANIYORUM’

Hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan dava açılan Fatma Koç, Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti duruşmada önce tarafları dinledi. Davaya katılarak şikayetçi olmadığını söyleyen Mustafa Koç’un annesi Güllü Koç, “Ona oğlum demekten utanıyorum. Çok eziyet eden biriydi. Ben gelinimden şikayetçi değilim o karıncayı bile incitmeyen bir kadın. Oğlumun yanında ona 24 yıl katlandı. Ben gelinimin tahliyesini istiyorum” dedi.

' ANNEM BİZİ KURTARMAK İSTEDİ'

Fatma Koç’un oğlu E.K duruşmadaki ifadesinde, babasının tuvalette örümcek gördükten sonra annesi ve kardeşine uyguladığı şiddeti detaylı anlattı. Fatma Koç da 24 yıldır evliliği boyunca sürekli şiddet gördüğünü söyledi.

Fatma Koç ve tanıkların ifadesinin ardından cumhuriyet savcılığı, suçun katalog suçlardan olduğunu belirterek tutukluk halinin devamını talep etti.

TAHLİYE OLDU

Mahkeme heyeti ' oybirliği ile Koç'un tahliyesine karar verdi. Fatma Koç, dünakşam saatlerinde tahliye edildi. Fatma Koç’un kayınvalidesi Güllü Koç ise gelinini cezaevinin kapısında karşıladı.

Fatma Koç’un avukatı Şefika Doğan ise "Adalet yerini buldu. Bundan sonra bir keşif sürecimiz olacak ve akabinde yeniden bir duruşma görülecek. Müvekkilimin suçsuzluğu ortaya konulacak. Kendisinin cezalandırılmaya yer olmadığına dair bir kararla tamamen bu işten bitmiş bir vaziyette uğurlayacağız diye umuyorum" dedi. (DHA)

Gündem