Sığacık'ta protesto: Bu denize bu ihaneti yaptırmayacağız

Sığacık'ta protesto: Bu denize bu ihaneti yaptırmayacağız
Sığacık Yat Limanı’nın kapasitesini artırma kararı teknelerle protesto edildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın, İzmir’in Seferihisar ilçesindeki Sığacık (Teos) Yat Limanı’nın kapasitesini artırma kararı, Sığacık Körfezi'nde protesto edildi. Onlarca tekne ile yat limanında toplanan yurttaşlar, projeden vazgeçilmesi için çağrı yaptı.

'YETER, DOYUN BİRAZ!'

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, "Bu denize bu ihaneti yaptırmamak için buradayız. Yeter yani. Doyun biraz! Yeter, doymanız lazım. Bu denizler bizim, bizim kalmaya devam edecek” dedi.

Meşaleler yakıp denizde teknelerle protesto eylemi düzenleyen yurttaşlar, proje ile bölgenin doğal yapısının bozulacağını belirtti.

NELER YAPILACAK?

Mevcutta 560 yat kapasitesi bulunan marinaya kapasite artırımı ile birlikte 500 yatlık bir marina daha yapılması planlanıyor. Projeyle birlikte deniz dolgusu yapılması planlanırken 18 bin metrekarelik kara, 75 bin metrekarelik ise deniz alanı kullanılacak. Projenin ÇED dosyasına göre; deniz dolgu alanıyla birlikte körfez, kısmen kapalı bir göle dönüştürülecek. Çevreciler, proje ile akıntının azalması sonucu zaten durgun olan denizde kirliliğin büyüyeceğini, deniz dolgusuyla da Sığacık’ın doğal yapısının tahrip edileceğini öne sürüyor. (ANKA)

Gündem