Silah şirketi yöneticisi: Coğrafyamızdaki gelişmeler bize fırsat sundu

Silah şirketi yöneticisi: Coğrafyamızdaki gelişmeler bize fırsat sundu
Sarsılmaz Silah Sanayi Genel Müdür Yardımcısı Öner Özyılmaz: “Her geçen gün pazar payımızı büyütüyoruz. Özellikle son dönemde kendi coğrafyamızda yaşanan gelişmeler, tüm savunma sanayi şirketlerine olduğu gibi bize de fırsat sundu."

Düzce’de faaliyet gösteren Sarsılmaz Silah Sanayi A.Ş., dün yeni ürünlerini tanıttı.

Toplantıda gösterilen kısa filmde, firmanın; Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne tedarikin yanı sıra 80 ülkeye ihracat yaptığı anlatıldı.

Sarsılmaz Yönetim Kurulu Başkanı Latif Aral Aliş, Avrupa’nın en büyük silah fabrikasına sahip olduklarını dile getirerek, “143 yıllık temelimiz var. Bir ordunun ihtiyacı olan bütün silahları imal ediyoruz. Bu temelle birlikte son 20 yılda hükümetin verdiği destekler ve savunma sanayini ayağa kaldırmasıyla büyük bir gelişim sağladık” dedi.

Şirketin Genel Müdür Yardımcısı Öner Özyılmaz, “Biz dünyanın ilk 10 silah fabrikası olduğumuzu değerlendiriyoruz, Avrupa’nın en büyük silah fabrikasıyız ve her geçen gün büyümeye devam ediyoruz” diye konuştu. Özyılmaz, ürettikleri tüfekleri anlattı.

Özyılmaz, ürettikleri tabancayı tanıtırken de “Türkiye’de 81 ilde hangi güvenlik görevlisinin belindeki tabancaya bakacak olursanız, yüzde 80 oranın üzerinde Sarsılmaz ürününü göreceksiniz” dedi. Özyılmaz, ürettikleri Sar 9 model tabancı 500 bine yakın ürettiklerini dile getirerek, bunu kolluk kuvvetlerine de verdiklerini ifade etti.

Özyılmaz, “Her geçen gün pazar payımızı büyütüyoruz. Bu pazar payı dünyada da büyük oranda gelişmeye başladı. Özellikle son dönemde kendi coğrafyamızda yaşanan gelişmeler, tüm savunma sanayi şirketlerinde olduğu gibi bize de fırsat sundu. Bu fırsatın altını doldurabilmek aslında hızlı yanıt verebilmekten geçiyor. Biz mühendisliğimiz ile bu sektöre yaptığımız yatırımlarla hızlı yol alabiliyoruz” diye konuştu.

En büyük sivil pazar ABD

Özyılmaz, “Amerika en büyük sivil pazar. Amerika’da Sar 9 tabancamız yılın en iyi tabancası seçildi 2 kez” diye bilgi verdi. Özyılmaz, TAI ve TUSAŞ ile ortak şirketleri TRMekatironik hakkında da bilgi vererek, bu şirkette Atak Helikopteri, zırhlı personel taşıyıcıları ve Hürkuş C için top projeleri ürettiklerini söyledi.

Özyılmaz, ürettikleri silahların prototipinin olduğu bölümde, Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel 2023 adet bir tabanca ürettiklerini söyleyerek, “Ülkemiz bizim için vazgeçilmezimiz, buradaki bütün ürünlerimizle ülkemizin hizmetindeyiz. Çalışmaya ve gayret etmeye ülkemiz ve ordumuz için devam ediyoruz” dedi. (ANKA)

Gündem