Şile'de yağış maddi hasara yol açtı: 'Buna DSİ felaketi diyebiliriz'

Şile'de yağış maddi hasara yol açtı: 'Buna DSİ felaketi diyebiliriz'
Sağanak yağış ve fırtınanın maddi hasara yol açtığı Şile'de CHP ilçe başkanı Aras Arslan “Devlet Su İşleri (DSİ) sorumluluğunu yerine getirseydi bu felaket yaşanmayabilirdi. Buna DSİ felaketi diyebiliriz” açıklamasını yaptı.

Pek çok ilde olduğu gibi dün İstanbul’da da sağanak yağış ve fırtına etkili oldu. Ancak yağış Şile’de maddi hasar oluşmasına neden oldu. Yoğun balıkçı nüfusuna sahip ilçede tekneler battı. Ağva'da ise yağış ve fırtınanın etkisiyle Yeşilçay Deresi taştı. Taşkın sonrası pek çok dükkan su altında kaldı.

'Buna DSİ felaketi diyebiliriz'

Cumhuriyet'ten Rıfat Kırcı'nın haberine göre Şileliler altyapı eksikliklerinden şikâyetçi olurken CHP ilçe başkanı Aras Arslan “Devlet Su İşleri (DSİ) sorumluluğunu yerine getirseydi bu felaket yaşanmayabilirdi. Buna DSİ felaketi diyebiliriz” dedi.

'İBB’nin altyapı çalışmaları daha büyük bir felaketi de engelledi'

Aras, “İstanbul Büyükşehir Belediye ekipleri (İBB) kendi sorumluluk alanında olmamasına rağmen yoğun bir çalışma yürüttü. İBB sorumluluğundaki altyapı çalışmalarında sorun yok. Ancak DSİ sorumluluğunda eksiklikler söz konusu. DSİ, mahmuz denen dalgakıranları yapsa ne taşkın yaşanacaktı ne de hasar. DSİ’nin yetki alanında olduğu için İBB yapamıyor. İBB’nin altyapı çalışmaları daha büyük bir felaketi de engelledi” ifadelerini kullandı.

'En çok zarar ağlarda'

AKP’li Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, esnaf ziyareti yaparak 2024 yatırım programına mahmuz yapılmasını dahil edeceklerini belirtti. Öte yandan yurttaşlar fırtına öncesinde hazırlık yaptıklarını ancak yine de maddi hasar yaşandığını belirtti.

Bir balıkçı “En çok zarar ağlarda. En az 500 bin liralık ağ gitti. Bazı tekneleri de kurtaramadık. Suyun böyle yükseldiğini daha önce görmemiştim” dedi. Şile’nin yerlisi olduğunu belirten E.E. ise “Fırtına öncesinden tekneleri bağladık, sağlamlaştırdık. Böyle rüzgâr daha önce görmedim. Suyun bu kadar yükseldiğine ilk defa tanık oldum. Şu gördüğünüz karada duran tekneler aslında denizdeydi” diye konuştu. Balıkçılar yerel yöneticilerin kendileriyle görüştüğünü ancak hasarların giderilmesi için herhangi bir söz verilmediğini kaydetti. (Kısa Dalga)

Gündem