Sinan Ateş cinayetini konuşmuşlardı... Ülkü Ocakları şikayet etti, RTÜK ceza verdi... RTÜK toplamda 7 kanala ceza yağdırdı!

Sinan Ateş cinayetini konuşmuşlardı... Ülkü Ocakları şikayet etti, RTÜK ceza verdi... RTÜK toplamda 7 kanala ceza yağdırdı!
RTÜK, TELE1, Halk TV, Flash Haber, KRT, FOX TV, Star TV ve Show TV’de yayınlanan toplam 11 içeriğe ceza verdi. Kayda Geçsin Programı'na ceza kararının, Ülkü Ocakları Başkanı'nın şikâyeti üzerine alındığı aktarıldı.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Halk TV, Flash Haber, KRT, FOX TV, Star TV ve Show TV’de yayımlanan toplam 11 içeriğe ceza verdi.

RTÜK üyesi Tuncay Keser’in “X” hesabı üzerinden yaptığı açıklamaya göre; kurul, gazeteci Merdan Yanardağ’ın TELE1’deki “18 Dakika” programındaki ifadeleri nedeniyle iki kez yüzde 3, bir kez de yüzde 5 idari para cezası verdi.

“Kayda Geçsin” programında gazeteci Timur Soykan’ın “Sinan Ateş cinayeti” ve “Nasıl Olacak” programında da gazeteci Bahadır Özgür’ün IŞİD ile ilgili değerlendirmeleri nedeniyle Halk TV’ye iki kez yüzde 3 idari para cezası verildi.

Kayda Geçsin Programı'na ceza kararının, Ülkü Ocakları Başkanı'nın şikâyeti üzerine alındığı aktarıldı.

Verilen cezalar

RTÜK üyesi İlhan Taşçı ceza kararlarını sosyal medya hesabından, şöyle duyurdu:

“1- Anayasa Mahkemesinin ‘sansüre’ yol vermesinin ardından RTÜK, hükümeti eleştiren, halkın haber alma hakkı için mücadele eden yayıncılara ağır cezalar verdi. Kararlar gösteriyor ki RTÜK, gelecek günlerde daha ağır yaptırımlara hazırlanıyor. İstedikleri suskun, sinmiş bir basın…

2- RTÜK, Merdan Yanardağ ile Emre Kongar’ın 3 ayrı programına ceza verdi. Birisi Osman Gökçek’in şikayeti! ‘Küçük düşürme’ ve ‘suçlu gibi göstermekten’ kanala üç kez % 3 para cezası kesildi. Flash Haber’e de emekli maaş ve ikramiyesini eleştirmekten % 3 İPC uygulandı.

3- RTÜK, Zafer Arapkirli’nin Erdoğan’ın köprü ve otoyollara zam yapılmayacağını açıklamasına karşın zam yapılmasına tepkisi nedeniyle ‘küçük düşürmekten’ KRT’ye % 3, Hakan Fidan’ın Antony Blinken’e mesafeli tutumuyla övünülmesini komik bulması nedeniyle de % 3 idari para cezası verdi.

4- Halk TV’ye Kayda Geçsin programında Sinan Ateş ile ilgili yorumların yapılması nedeniyle Ülkü Ocakları Başkanının şikayeti üzerine RTÜK % 3 para cezası verdi.

Kanala Işid’in korunup kollandığı değerlendirmesi nedeniyle de %3 para cezasına hükmedildi. Kararlar oy çokluğuyla alındı.”

Dizilere sıkı takip geliyor

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “diziler konusunda yaptırımı geri planda tutmaktan vaz geçtik ” diyerek dizilere yaptırım sinyali verdi

Şahin şöyle konuştu:

“RTÜK olarak diziler konusunda yaptırımı geri planda tutmaktan vazgeçtik. Yayıncılık ilkelerini ihlal eden dizileri yayınlayanlara taviz vermeyeceğiz. Çünkü özellikle çocuk ve gençlerimizi olumsuz etkileyen içerikler tahammül sınırlarını çok aştı. Artık daha sıkı denetimler yapacağız. Üzülerek söylüyorum bilhassa dizi filmlerle alakalı ikili diyalog sürecini tercih etmeden yaptırım gücümüzü ön planda tutacağız. İyi niyetli ikazlarımızın karşılık bulmadığını maalesef gördük. İzleme ve değerlendirme dairemize talimatı verdim. Yanlış yapanın gözünün yaşına bakılmayacak.” (Kısa Dalga)

Gündem