Sinan Ateş suikasti davasında soruşturmayı yürüten savcıların görev yerleri değiştirildi

Sinan Ateş suikasti davasında soruşturmayı yürüten savcıların görev yerleri değiştirildi
Suikaste kurban giden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'e yönelik soruşturmayı yürüten savcılar Durdu Özer, Ayhan Ay ve Durmuş Ali Kaya, Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu'na atandı. Dosya Başsavcıvekili Ahmet Altun’a devredildi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun yaz kararnamesinin açıklanması sonrasında Ankara Başsavcısı Ahmet Akça, yeni iş bölümünü belirledi.

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre, yeni iş bölümü 1 Eylül tarihinden itibaren geçerli olacak. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürüldüğü suikastla ilgili soruşturmanın koordinatörü olan Başsavcıvekili Durdu Özer, Genel Soruşturma Bürosu’ndan alınarak Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu’nda görevlendirildi.

Savcı Ayhan Ay ile birlikte Özer’e bağlı olarak soruşturmayı yürüten savcı Durmuş Ali Kaya da Özer’in görevlendirildiği Bilişim Suçları Bürosu’na kaydırıldı.

Başsavcıvekili Özer ile savcılar Ay ve Kaya’nın adli tatil nedeniyle izinde olduğu öğrenilirken, soruşturma dosyası ise Başsavcıvekili Ahmet Altun’a devredildi.

Adli tatil bitiminde dosyanın bir kez daha Özer’in koordinatörlüğünde savcılar Ay ve Kaya’ya devredilip devredilmeyeceği merak konusu oldu.

Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu'na Mahmut Akıncı geldi

Öte yandan yeni iş bölümüne göre, son kararname ile İzmir’den Ankara’ya atanan Başsavcıvekili Can Tuncay da genel soruşturma bürosundan sorumlu 5 başsavcıvekilinden biri olurken, Terör Suçları Soruşturma Bürosu'na Başsavcıvekillieri Veysel Kaçmaz ve Mehmet Işık bakmaya devam edecek.

Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu'ndan sorumlu Başsavcıvekili Halil Maçkaya Memur Suçları Soruşturma Bürosu’na getirilirken, Basın Suçları Soruşturma Bürosu ile Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu'na Başsavcıvekili Mahmut Akıncı getirildi.

Eski AKP milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile boşanma aşamasındayken tutuklanan eski THK Rektörü Ünsal Ban soruşturmasını yürüterek dava açan Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma sorumlu Başsavcıvekili Ahmet Yıkılmaz da bu görevine devam edecek.

Gündem