Sinan Ateş'e yakınlığı ile biliniyordu: Eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı’na ‘cinayet’ten 10 yıl hapis

Sinan Ateş'e yakınlığı ile biliniyordu: Eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı’na ‘cinayet’ten 10 yıl hapis
Sinan Ateş’in öldürülmesiyle bağlantılı olduğu değerlendirilen Mersin’deki cinayette, eski Ülkü Ocakları Başkanı Çağrı Ünel’e 10 yıl hapis cezası verildi.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesiyle bağlantısı bulunduğu değerlendirilen Mersin’de eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Çağrı Ünel’in karıştığı cinayet dosyasında karar çıktı.

T24’den Tolga Şardan’ın yazısına göre, Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Ünel’e müebbet hapis cezası verdi. Ancak Ünel’in “suçu kendisine yönelik haksız fiilden kaynaklanan hiddetli ve şiddetli eylemin etkisi altında gerçekleştirdiğini" belirten mahkeme, müebbet hapsi 12 yıl hapis cezasına çevirdi. Bu cezada da indirim uygulanarak, Ünel 10 yıl hapse mahkum edildi.

Yazısında, “Böylesi bir yargılama sonrasında verilen karar, hem olayın içeriği hem de sanık Ünel’in siyasi konumu göz önüne alındığında akıllarda soru işaretine neden oldu şüphesiz” diyen Şardan, olayın geçmişine dair ise şöyle yazdı:

“Süreci kısaca özetlemek gerekirse; Ünel’e yönelik saldırı, Ateş olayının başlangıcı olarak değerlendiriliyor, Ülkücü camiada. Zira Ünel, Ateş’in ekibindendi. Ateş’in Ülkü Ocakları Başkanlığı’ndan ayrılmasının ardından Mersin’deki Ülkü Ocakları Başkanı Ünel de görevden alındı.

Görevden alındıktan sonra Ülkü Ocakları’nden elini ayağını çeken Ünel, geçen yıl 15 Mart’ta Ülkücü olduğu anlaşılan bir grubun saldırısına uğradı. Osmaniye ve Adana’da buluşup Mersin’e gelen grubun saldırısı sırasında Ünel, kendisine ait ruhsatsız silahla ateş ederek Emrullah Aslan’ın ölümüne neden oldu.

Yapılan adli soruşturma çerçevesinde, Ünel’in, Ateş’in görevden alınmasıyla birlikte kendisine yönelik gerçekleşebilecek saldırı / saldırılarda kendisini korumak amacıyla ruhsatsız silah taşıdığı anlaşıldı. Ayrıca, söz konusu grubun Mersin’e Ünel’e yönelik saldırı için geldikleri de aynı soruşturmada ortaya çıktı.

Mersin Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Ünel’in yargılandığı dava geçen hafta tamamlandı. Davayı yürüten Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi, yedi duruşmanın sonunda Ünel’e 10 yıl hapis cezası verdi.

Ne davanın iddianamesinde ne de davanın yargı aşamasında hiçbir yerde Ünel’in siyasi geçmişinin ve saldırganların siyasi kimliğinin yer almadığını belirteyim. Yani, her iki tarafında bağı olan MHP ile en küçük bir tespit ya da tanımlama yok!

Olay, sanki sıradan bir sokak kavgası olarak görüldü. Oysa bu olay; aylar sonra Ankara’da çok daha büyük bir olayın işaret fişeği oldu. Olanı biteni işin içindeki herkes gayet net biçimde biliyor halbuki.” (Kısa Dalga)

Gündem