Sinan Ateş'in eşinden, savcı Ay'ın görevden alınmasına tepki

Sinan Ateş'in eşinden, savcı Ay'ın görevden alınmasına tepki
Ayşe Ateş, Ankara'da suikastla öldürülen eşi Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in davasına bakan savcı Ay'ın görevden alınmasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Ayşe Ateş ""Menfur cinayetin üzerinden 1 yıl, 2 ay geçmiş olmasına rağmen iddianame de henüz ortada yok. Dava dosyamız Theseus'un gemisi değildir. Theseus'un gemisi de bizce Theseus'un değildir" dedi.

Ankara'da 30 Aralık 2022 tarihinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, eşinin ölümüyle ilgili ilk soruşturmayı başlatan ve eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın gözaltına alınması talimatını veren Ankara Cumhuriyet Savcısı Ayhan Ay'ın bugün iki aylık izin dönüşü dosyadan alınmasına tepki gösterdi.

Sağlık gerekçesiyle izne çıkan Ankara Cumhuriyet Savcısı Ayhan Ay, izninin sona ermesinin ardından görevine başladı. Ancak Sinan Ateş dosyası, yeniden savcı Ayhan Ay'a verilmeyerek yetkileri de kaldırıldı. Soruşturmanın uzaması da, tutuklu şüphelilerin Temmuz 2024'te tahliye edilmesi riskini ortaya çıkardı.

Ateş'in eşi Ayşe Ateş, savcı Ay'ın dosyadan alınmasına sosyal medya hesabından iki paradoks üzerinden tepki gösterdi. Ateş, "Menfur cinayetin üzerinden 1 yıl, 2 ay geçmiş olmasına rağmen iddianame de henüz ortada yok. Dava dosyamız Theseus'un gemisi değildir. Theseus'un gemisi de bizce Theseus'un değildir" dedi.

Ayşe Ateş'in paylaşımının tamamı şöyle:

"İddianame de henüz ortada yok"

"Eşim Şehit Sinan Ateş'in dava dosyasına bakan Sayın Savcı Ayhan Ay'ın azledilmesi hakkında:

Günlerimizi olumlu bir haber duyma ümidiyle geçirirken olumsuzluklar bir çığ gibi üzerimize gelmeye devam ediyor. Son olarak, soruşturmaya ilk günden bu yana bakan ve dosyaya en hâkim isimlerden biri olan Sayın Savcı Ayhan Ay, izinden döner dönmez görevinden alındı. Menfur cinayetin üzerinden 1 yıl, 2 ay geçmiş olmasına rağmen iddianame de henüz ortada yok. Dışarıdaki katillerin daha ne kadar özgür kalacağı, kaç kişinin canına kıyıp kaç hayatı karartacağı ise meçhul.

"Schrödinger'in paradoksuyla zerre ilgilenmiyoruz"

Bugüne kadar kamuoyuna yansıyan ve dosya üzerindeki şüpheleri gitgide derinleştiren bütün iddia ve olaylar üzerine düşünüldüğünde tarafımızca ilgililerine sarf edilecek sözler şunlardır: Dava dosyamız Theseus'un gemisi değildir. Theseus'un gemisi de bizce Theseus'un değildir.

Gelinen noktada bir kez daha ifade etmekte fayda var: Kedinin kutunun altında olduğu gerçeği ortadayken Schrödinger'in hem ölü hem de diri, ne ölü ne de diri paradoksuyla zerre ilgilenmiyor, adaletin -devlet eliyle- bir an önce tesis edilmesini sabır ve sükûnet içerisinde beklemeye gayret ediyoruz." (Kısa Dalga)

Gündem