Sinan Aygün’den Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan’a tazminat davası

Sinan Aygün’den Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan’a tazminat davası
Candan, “Siz sermaye ile yerel yönetimlerle ilişki içerisinde Ankara’nın en önemli alanına çökeceksiniz, haksız emsal artışı ile 120 bin metrekare inşaat yapacaksınız, ondan sonrada dava açtığı, iptal ettirdiği için Mimarlar Odası Ankara Şubesine ve Şube başkanına dava açacaksınız. Bu gerçekten artık tuzun koktuğu yer” dedi.

Danıştay kararıyla kent suçu olduğu tescil edilen TOGO İkiz Kulelerinin sahibi Sinan Aygün, memuriyetten ihraç ettirdiği Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı, aynı zamanda Kısa Dalga yazarı Tezcan Karakuş Candan’a şimdi de 150 bin liralık tazminat davası açtı. Aygün, Candan’ın açıklamalarıyla satışlarının engellendiğini iddia ederek, haksız rekabet oluştuğunu savundu. Davanın ilk duruşması 13 Ocak Cuma günü Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, davaya ilişkin düzenlediği basın toplantısında kamuoyunu bilgilendirdi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan, yaptığı konuşmada, TOGO’nun kent suçu olduğunun Danıştay kararı ile tescillendiğini belirterek, “Orda 20 bin metrekarelik inşaat alanı yapılacakken 120 bin metrekarelik inşaat alanı yapıldı. Haksız kazanç sağlayan bir kent gaspı yaşandı. Bunu kamuoyu gündemine taşımak Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin ve odayı temsil eden şube başkanı olarak bizim sorumluluğumuzdu. Danıştay’ın verdiği kararla birlikte TOGO İkiz kulelerinin hukuksuzluğun, bir rant sürecinin ve değişik ilişkilerin yapısı olduğu ortaya çıktı” dedi.

“Sinan Aygün husumet haline dönüştürdü”

TOGO İkiz Kulelerine karşı yürütülen mücadelede, sadece kent suçlarının değil siyasi ilişkilerin, yerel yönetimlerle ilişkilerin, sermaye ilişkilerinin de ortaya çıktığını dile getiren Candan, Sinan Aygün’ün TOGO sürecini bir husumet haline dönüştürdüğünü belirtti.

Candan, şöyle konuştu:

“Kendisi beni TMMOB’a da şikâyet etti, TMMOB gerekli cevabı verdi. İçişleri Bakanlığı’na da şikâyetlerine devam etti. Tam bunlar arka arkaya gelirken geçtiğimiz hafta Nöbetçi Asliye Ticaret Mahkemesi’nden bir dava metni geldi. TOGO İkiz Kulelerine dair yaptığımız bütün açıklamalar nedeniyle beyefendinin satışlarını engelliyormuşuz, haksız rekabet oluyormuş! Biliyorsunuz haksız rekabet rakiplerle ilişkilidir. Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin kuleleri yok.

“Aymazlığın başka bir boyutu”

“TOGO’nun hukuksuzluğu bütün yargı kararlarıyla ortaya konmuştur. Bütün üst ölçek planları iptal edilmiştir. TOGO İkiz Kulelerinin hukuksal süreci 2015 yılında başlıyor. 2021 yılında iptal kararı alındı, 2021 yılının Şubat ayında da Danıştay tarafından hukuksuzluğu tescillendi. Sinan Aygün ayrıca TOGO İkiz Kulelerine açtığımız davadan kaynaklı ne kadar zarar edilmiş, bu zararın tespit edilmesini istemiş. Bu artık aymazlığın başka bir boyutu. Siz sermaye ile yerel yönetimlerle ilişki içerisinde Ankara’nın en önemli alanına çökeceksiniz, haksız emsal artışı ile 120 bin metrekare inşaat yapacaksınız, ondan sonrada dava açtığı, iptal ettirdiği ve bunu gündeme getirdiği için Mimarlar Odası Ankara Şubesine ve Şube başkanına dava açacaksınız. Bu gerçekten artık tuzun koktuğu yer.

“TOGO İkiz kulelerinin bir kent suçu olduğunu bir kez daha söylüyorum ki bir kez daha dava açsın. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, TOGO İkiz kulelerinin yargı kararları uygulanarak yıkılması için sonuna kadar mücadele edecek.” (Kısa Dalga)

Gündem