Sinan Cemgil ve arkadaşlarının anılarının olduğu İnekli köyü, depremden zarar gördü

Sinan Cemgil ve arkadaşlarının anılarının olduğu İnekli köyü, depremden zarar gördü
Adıyaman’da; 68 kuşağı öğrenci hareketi liderlerinden Sinan Cemgil ve arkadaşlarının anılarının olduğu İnekli köyü de depremden etkilendi ve yıkılan binalar oldu.

Türkiye'de 68 kuşağının önde gelen isimlerinden Sinan Cemgil ve arkadaşlarının anılarının olduğu İnekli Köyü, Kahramanmaraş merkezli depremlerde zarar gördü, köyde yıkılan evler oldu.

Depremde evi yıkılan Hacı Güler, çocuklarının ve kendi evinin yıkıldığını dile getirerek, şunları söyledi:

“3 evimiz yıkıldı. Altında arabam kaldı. Yeğenlerimin iş makinesi vardı. Şu evimizin altında bütün 1 trilyonluk (1 milyonluk) malım vardı. Hepsinden vazgeçtim. 1999 yılında yaptım bu evi. Yardım diye hiçbir şey çevremizden görmedik. Benim çocuklarım getirdi çok şükür. Allah’a bin şükür. Bu çocuklarım olmasaydı biz aç kalırdık. Çocuklarımın iki tanesi Kütahya Tavşanlı’da çalışıyorlar. Onlar gelirken arabalarının arkasına bize bir aylık yetecek erzak getirdiler sağ olsunlar” dedi.

Eşi Ayşe Güler ise depremde kendilerini dışarıya zor attıklarını açıklayarak, “En son çaresiz kaldık. Sallandı, atarız biz kendimizi diye pencereden minder attık altımıza o şekil atladık. Atladıktan sonra bu hale geldi. Ben Allah diye bağırdım, Allah da açtı pencereyi atladık. Çır çıplak çıktık pencereden. Ayak yalın. Bir şey yok. Kolu komşu verdi” diye açıkladı.

Güler, kimsenin yardıma gelmediğini ve kendilerinin yardımı almaya başka yerlere gittiklerini aktararak, “Biz kendimiz getirdik, bir de arkadaş” diye ekledi.

“3-4 gün çadırda bekledik”

Depremde evi hasar alan Ali Yerbay ise deprem anını anlatarak, “Bu seneye kadar böyle bir şey görmedik. Sabah 3 buçukta kalktım dışarı çıktım. Geri tekrar içeri geçtim, baktım sobada köz var. Hemen sobayı yaktım, kar da yağıyordu. Sobayı yakınca hafif bir sallantı geldi saat 4’te geldi. Dışarı çıktım bir ses geliyor yukarı dağlardan, gele gele bir salladı ayakta duramazsın. Daha böyle bir şey görmedik. Sonra ben öbür tarafta muhtar tarafından baktım bir taksi geldi buraya, bizi aldılar gittiler. İleriye okulun yanına, oraya çadır falan kurmuşlar. Burada duralım dediler. Orada bekledik 3-4 gün” dedi.

Yerbay, depremin ardından köy meydanına gelen yardımlardan denk geldikleri zaman yararlanabildiklerini söyledi. (ANKA)

Gündem