Sinan Oğan 2. tur için kararını açıkladı: Erdoğan'ı destekleyeceğiz

Sinan Oğan 2. tur için kararını açıkladı: Erdoğan'ı destekleyeceğiz
ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuyla ilgili kararını açıkladı. Oğan, 28 Mayıs'ta Cumhur İttifakı Adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini belirtti.

ESRA TOKAT


Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde bulunan Grand Mercure Otel’de saat 17.00’da basın açıklaması yapan Oğan, 28 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için kararını açıkladı. Oğan, 28 Mayıs'ta Cumhur ittifakı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini belirtti.

Oğan, konuşmasında destekçilerine teşekkür etti ve "Tehditler aldık, saldırılara uğradık, gönüllülerimiz koştu yardımımıza ama yılmadık yorulmadık" dedi.

Biz 3 yıldır bu çalışmayı sürdürüyorduk

Oğan, şöyle devam etti: "Sosyal medya açılan tek kapımız oldu. Cümlelerimize saldıranlar oldu. Hakkımızda yalan haberler çıkardılar. Sosyal medya lincine uğradık. Gece gündüz uyumadık ama yılmazdık yıkılmadık. Biz yaklaşık 3 yıl önce eğer bir Türk milliyetçisi aday olmaz Türk milliyetçilerini adaysız bırakmayacağız dedik."

"Sinan Oğan gönüllüleri ile örgütlenmeye başladık. Böyle bir aday çıkarsa çekileceğimizi söyledik. Ancak dediğimiz şartlarda bir aday çıkmadığı için çalışmalarımıza hız verdik. 11 Mart'ta aday ilan edildik. Maalesef birçok kesim bizim 5,2 oy olmamızı şaşırarak izliyor."

img-3545.jpg

Biz 3 yıldır bu çalışmayı sürdürüyorduk. Bizim beklediğimiz oy oranı daha yüksekti. Şimdi tam da dediğimiz noktadayız. İlk turda çekilmemiz durumda seçimin ilk turda biteceğini sanırım herkes görmüştür. Devlet katkısından mahrumduk. Buna rağmen büyük bir mücadele yürüttük.

Yürüttüğümüz kaliteli siyaset tarzı ile farkındalık oluşturduk

Türk milliyetçiliği ve Atatürkçülüğü gündem hale getirdik. İki ittifak arasına serpiştirilmiş ve yedek olarak görülen Türk milliyetçi seçmeni yeniden merkeze yerleştirdik. Bizi dikkate almak istemeyen saymaya gerek görmeyenlerin saydığını gördük. PKK, FETÖ vb gibi terör örgütleri ile mücadele ile Türk siyasetini esir almalarına engel oldu. Yürüttüğümüz kaliteli siyaset tarzı ile farkındalık oluşturduk..."

'İstikrarın temelinde parlamento ve Cumhurbaşkanlığı'nın aynı ittifak yönetiminde olması önem arz etmektedir'

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde, istikrarın temelinde parlamento ve Cumhurbaşkanlığı'nın aynı ittifak yönetiminde olması önem arz etmektedir. Millet İttifakı ise 20 yıldır iktidarda olan Cumhur İttifakı karşısında yeterli başarıyı gösterememiş, geleceğe dair tarafımızı ikna edecek bir perspektif sunamamış, her şeyden önemlisi parlamento çoğunluğunu sağlayamamış ve istikrar faktörünü ıskalamıştır"

Dört başlık

14 Mayıs seçimlerinde Türk seçmen hem Cumhur hem de Millet İttifakı'nı uyarmıştır. Ata İttifakı kendi tabanı ve bileşenleri ile müzakere sürecini işletmiştir. Seçmen bize de yürütme erki üzerinden Türk milletinin hassasiyetini göstermiştir. Türkiye kritik bir dönemeçte geçiyor ve 4 temel konuda acil çözülmesi gereken sorunlar var.

1. Sığınmacılar ve kaçaklar meselesi

2. Türkiye'deki deprem gerçeği

3. Türkiye'nin ekonomik sorunu

4. Teröre dair istikrarlı mücadelenin devam etmesi

Cumhur İttifakı'na destek

Bu noktada kendi ittifakımız adına olumlu bir hava yarattığımızı düşünüyor. Daha güçlü bir Türkiye için herkes elini taşın altına koymalı. Millet ittifakı istikrar fırsatını ıskalamıştır. Kimseyle pazarlık yapmadık. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu kritik öneme sahiptir. Cumhur İttifakı Adayı Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararı aldık."

Oğan açıklamasının ardından soru almadan salondan ayrıldı.

img-3551.jpg

Sinyalini vermişti

Oğan hafta içinde Erdoğan ve Kılıçdaroğlu ile görüşmeler gerçekleştirmişti. Dün sosyal medyadan bir açıklama yapan Oğan’ın "Ülkemizin birlik ve bütünlüğü ile istikrarı önemli olacak" sözleri de Cumhur İttifakı mesajını verdiği şeklinde yorumlanmıştı.


Gözler Özdağ’a çevrildi

Oğan’ın kararını açıklamasının ardından gözler Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a çevrildi. Özdağ, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda kimi destekleyeceğini ise yarın açıklayacak. 14 Mayıs seçiminde yüzde 5,17 oy alan Sinan Oğan, gazeteci İsmail Saymaz’a yaptığı açıklamada, “Ümit Bey'le dostluğumuz ve hukukumuz var. Ancak kararımız aynı olmak zorunda değil” demişti.

Oğan’ın 5 şartı neydi?

Cumhurbaşkanlığı seçiminde aldığı yüzde 5.17 oyla seçimin 2. tura kalmasında etkili olan ATA İttifakı cumhurbaşkanı Oğan, 2. turda destek vereceği adaya 5 şartı olacağını, kırmızı çizgisinin ise “terör örgütleri ile mesafe” olduğunu açıklamıştı. “FETÖ, PKK ve Hizbullah terör örgütü başta olmak üzere terör örgütleri ile mesafe olmazsa olmazlarımız, bundan sonra diğer meseleler konuşulacak” demişti. Oğan’ın 5 şartı şöyleydi:

• Anayasanın ilk dört maddesinin değişmezliği,
• Madde 66’da yer alan Türklüğün Anayasa’dan çıkarılma girişiminin karşısında set kurulması,
• 13 milyon sığınmacının gönderilmesi,
• Son ekonomik krizin temel sebepleri olan faiz, enflasyon, sonuç sarmalından kurtulması,
• Terör örgütleri ve onların siyasi yapıları ile arasına mesafe konulması.

AP, Kılıçdaroğlu demişti

!4 Mayıs’ta Zafer Partisi’yle birlikte seçimlere giren ve cumhurbaşkanlığı yarışında Sinan Oğan’ı destekleyen Ata İttifakı üyesi Adalet Partisi, ikinci turda Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı almış ve “ATA İttifakı'nın kurulmasının sebebi; muhalefet. İlk önceliğimiz iktidarın gitmesidir. Dolayısıyla; şu anda bizim tercihimiz Kemal Kılıçdaroğlu'nun şahsına destek vermek oldu” demişti.

Gündem