Şırnak İl Seçim Kurulu ve 'taşımalı seçmen' hakında savcılığa yüzlerce dilekçe verildi

Şırnak İl Seçim Kurulu ve 'taşımalı seçmen' hakında savcılığa yüzlerce dilekçe verildi
DEM Parti Şırnak İl Örgütü, "taşımalı seçmen" ve İl Seçim Kurulu hakkında Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'na yüzlerce dilekçeyle suç duyurusunda bulundu.

31 Mart'a yapılan yerel seçimlerde, taşımalı oy ile gündeme gelen şehirlerin başında gelen Şırnak'ta itirazlar sürüyor.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Berivan Kutlu ve Hacı Saltan'ı eşbaşkan adayı gösterdiği seçimde AKP adayı Mehmet Yarka 6 bin 541 seçmenin oy aldı. DEM Parti ise bu sonuca, AKP'li adayın aldığı oyların çoğunun 'taşımalı seçmene' ait olduğunu açıklayarak itiraz etti.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre seçimlerin yenilenmesi için itirazlarını sürdüren DEM Parti ve Şırnaklılar kente getirilen "taşımalı" seçmen ve itirazlarını yerine getirmeyen İl Seçim Kurulu hakkında şikayette bulundu.

DEM Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan, Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya, Mardin Milletvekili George Aslan, Şırnak Milletvekili Newroz Uysal Aslan, Şırnak Belediye Eşbaşkan adayları Berivan Kutlu ve Hacı Saltan ve yüzlerce kişi, DEM Parti Şırnak İl örgütü önünde bir araya gelerek hazırladıkları yüzlerce dilekçeyi Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'na götürdü.

"Hırsızların seçimi oldu"

Suç duyurusuna dair dilekçeler savcılığa teslim edildikten sonra il binası önünde yapılan açıklamada konuşan DEM Parti Şirnak İl Eşbaşkanı Abdullah Güngen, yapılan seçimin hukuksuz olduğuna vurgu yaparak, “Hepinizin bildiği gibi bu seçim hukuksuz adaletsiz bir şekilde yapıldı. Hırsızların seçimi oldu. Dilekçelerimizi savcılığa verdik, arkadaşlarımız YSK'ya da itirazlarını yapacak. Tüm hukuk yollarını tüketeceğiz. Halkın iradesini gasp ettiler. Bunu asla kabul etmiyoruz. Mehmet Yarka bu halkın başkanı değildir. Şırnak halkı nezdinde o hırsız biridir" diye konuştu.

DEM Parti seçimin yenilenmesi için il ve ilçe seçim kuruluna yaptığı itirazlar reddedilirken, bu sefer de Yüksek Seçim Kurulu’na da (YSK) itirazda bulunulacak. (Kısa Dalga)

Gündem