Şırnak’ta faili meçhul cinayetler: Bulundukları araçların camları sağlam, kovan yok

Şırnak’ta faili meçhul cinayetler: Bulundukları araçların camları sağlam, kovan yok
Hüseyin Öner ve kuzeni Ömer Kaya, Bagok Dağı yakınlarında mağaralar bölgesi olarak bilinen yerde araç içinde vurularak öldürülmüş halde bulundular. Muhtar, "Arabanın camları kırık değildi. Olay yerinde ne boş kovan ne de kurşun bulunmuş" dedi.

Şırnak'ın İdil İlçesine bağlı Yeni Mahalle’de ikamet eden 44 yaşındaki Hüseyin Öner ile 41 yaşındaki kuzeni Ömer Kaya, 4 Mayıs’ta Oyalı ve Karalar beldesi arasında bulunan köy yolunda araçları içerisinde kurşun sıkılarak öldürülmüş halde bulundu.

+Gerçek'ten Remzi Budancir'in haberine göre, araç içerisinde öldürülmüş olarak bulunan iki kuzen, Soran Koçerlerindendi ve bölgede çobanlıkta yapıyordu. Haberde şu bilgiler yer aldı:

Hüseyin Öner ve Ömer Kaya, İdil’de oturuyordu. Olaydan bir gün önce sabah saat 8.00 sularında evden çıktılar. Saman almak için bölgede bulunan köylere gideceklerdi. İkisi de kendi araçları ile ana yol üzerinde bulunan petrole birlikte gitti. Hüseyin Öner kendi aracını petrolde bıraktı, yola kuzeni olan Ömer Kaya’ya ait hayvan taşımak için kullandıkları açık kasa Fort Transit arabayla devam ettiler. O andan itibaren iki kuzenden haber alınamıyor.

ARAÇ İÇİNDE BAŞLARINDAN VURULMUŞ HALDE BULUNDULAR

Evden çıktıkları gün gece boyu haber alınmaması üzerine yakınları bölgede bulunan jandarmaya haber verdi. Bunun üzerine arama çalışmaları başlatıldı. Bölgede yapılan aramada Hüseyin Öner ve kuzeni Ömer Kaya’nın cansız bedeni Karalar beldesi ile Oyalı köyü (Delavê Qesrê) arasındaki Bagok Dağı yakınlarında mağaralar bölgesi olarak bilinen yerde köy yolunda kullandıkları araç içinde bulundu. İki kuzen de başlarından silahla vurularak öldürülmüştü.

Oyalı köyü muhtarı Abdulbaki Kılsız, birinin şoför koltuğunda, diğerinin onun yanında oturduğunu anlatarak, “Şoförün emniyet kemeri bağlıydı. Diğeri de normal koltuğunda oturur vaziyetteydi. Şoför değil, yanda oturanın göğsüne bir mermi isabet etmişti. Diğer mermilerin tümü kafalarına sıkılarak öldürülmüşler. Arabanın camları kırık değildi. Olay yerinde ne boş kovan ne de kurşun bulunmuş. Hiçbir şey bulmamışlar. İki kişi bu şekilde araba içinde infaz edilmiş” dedi.

Gündem