Sırrı Sakık, Dersim'de kurulan seçim ittifakını eleştirdi: Devrimci dayanışmanın hukuku böyle mi olmalı?

Sırrı Sakık, Dersim'de kurulan seçim ittifakını eleştirdi: Devrimci dayanışmanın hukuku böyle mi olmalı?
DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, Dersim’de 31 Mart yerel seçimlerine yönelik kurulan ittifakın "DEM Parti'ye karşı kurulduğunu" savunarak sitem etti.

Dersim’de Türkiye İşçi Partisi, Emek Partisi, Sosyalist Meclisler Federasyonu, Emek ve Özgürlük Cephesi ile , 31 Mart yerel seçimlerine yönelik ittifak kurduklarını açıkladı.

Merkez ve ilçelerde ittifakla hareket edileceği belirtildi.

Bu açıklamanın ardından DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık sosyal medya hesabından ittifakın "DEM Parti’ye karşı kurulduğunu" savunan bir açıklama yaptı.

Sakık'ın paylaşımı şöyle: "Devletin tüm imkanlarına, gücüne, kayyum politikalarına ve yeni ittifaklara rağmen DERSİM’i ve daha bir çok yeri halkımızın desteğiyle kazanacağız! AMA Kürtler sırf devrimci dayanışma adına Gaziantep’te vekillik hakkını EMEP’e verdi. Kanımız ve canımızla kazandığımız mevzilerdir oralar. Devrimci dayanışma hukuku gereği çok zaman mücadele birliği sağlandı. Seçilir seçilmez DEM’den ayrılıp kendi yollarına devam ettiler. Şimdi de gelinen nokta daha önce kıl payı kaybettiğimiz Dersim’de DEM Parti’ye karşı ittifakın kurulması. Devrimci dayanışmanın hukuku böyle mi olmalı?" (Kısa Dalga)

Gündem