Sırrı Süreyya Önder: Şampanya içene ‘Afiyet olsun’, alnı secdeye değene de ‘Allah kabul etsin’ deyip geçeceğiz

Sırrı Süreyya Önder: Şampanya içene ‘Afiyet olsun’, alnı secdeye değene de ‘Allah kabul etsin’ deyip geçeceğiz
Yeşil Sol Parti'nin İstanbul 1. Bölge'de birinci sıra milletvekili adayı olan Sırrı Süreyya Önder, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın "Seçim akşamı ya şampanya patlatıp sabaha kadar kutlayanlar olacak ya da temiz alnını şükür için secdeye koyup Rabb'ine hamdedenler olacak" sözlerine yanıt verdi.

Yeşil Sol Parti'nin İstanbul 1. Bölge'de birinci sıra milletvekili adayı olan Sırrı Süreyya Önder, GAIN TV'de 'Ya Sonra' programında Mirgün Cabas, Özlem Akarsu Çelik ve Kemal Can'ın sorularını yanıtladı.

Önder, Şanlıurfa'dan AKP adayı olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın "Seçim akşamı ya şampanya patlatıp sabaha kadar kutlayanlar olacak ya da temiz alnını şükür için secdeye koyup Rabb'ine hamdedenler olacak" sözlerine yanıt verdi ve şunları söyledi:

"Hayata bu kadar müdahil olmanın sevimsizliğinin farkında değiller. Kimin nasıl kutlayacağına, kutlama biçiminden bir yaşam tasavvuru çizmeye, onu bir korku silahına yada bir teşvik aygıtına dönüştürmenin falan bu yüzyılda bir iş görmeyeceğini bilmiyorlar. Millet uzayda mandıra kuruyor artık."

"Ailemi Bekir Beye teslim etmeyeceğim kesin"


Bozdağ'ın "Siz olsanız bir yere giderken ailenizi Kılıçdaroğlu'na mı emanet edersiniz Tayyip Bey'e mi emanet edersiniz? Ailemizi emanet edemeyeceğimiz insanlara ülkemizi lütfen emanet etmeyelim" sözlerine de şu yanıtı verdi:

"Bende bunun cevabı çok net; Bekir Beye teslim etmem. Çünkü hayata böyle bakabilen bir kafaya bir çöp bile teslim edilemez... Ne kadar ayıp, Kemal Beyin bu aileye ne yapacağını öngörüyor da bu soruyu düşünüyor. Bu öyle ağızdan kolay çıkmış bir laf değildir. Allah ıslah etsin!" (Kısa Dalga)

Gündem