Şişli Belediye Başkanı Keskin: Aday gösterilmeyeceğim İmamoğlu tarafından tebliğ edildi

Şişli Belediye Başkanı Keskin: Aday gösterilmeyeceğim İmamoğlu tarafından tebliğ edildi
Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin aday gösterilmemesine ilişkin yaptığı açıklamasında CHP tüzüğüne göre adayların parti meclisinde belirlenmesi gerektiğini vurgulayarak, "Aday gösterilmeyeceğim cuma sabahı Ekrem İmamoğlu tarafından tebliğ edildi" dedi.

İstanbul'un CHPli Şişli İlçe Belediye Başkanı Muammer Keskin, CHP tarafından yeniden aday gösterilmemesiyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Aday kararlarının parti meclisinde (PM) alınması gerektiğini belirten Keskin, "Bu karar biçimsel olarak partimiz kurullarında alınmış bir karar olarak sunulmuş olmakla birlikte, aday gösterilmeyeceğim, Cuma sabahı saat 08.00’da beni davet etmiş olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu tarafından, yani konunun MYK ve PM’ye gelmesinin öncesinde bana tebliğ edilmişti" açıklamasında bulundu.

Muammer Keskin'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

"Değerli Komşularım, Son günlerde sizden gelen yoğun telefon, mail ve mesajlarda CHP Şişli Belediye Başkan Adaylığı sürecinde yaşananları merak ediyor, 'Neden aday gösterilmediğimi ve bu süreçte ne yapacağımı' soruyorsunuz. Kiminiz üzgün, kiminiz tepkili, kiminiz merak içinde… Baştan söyleyeyim: Hiçbirimizin küsme, umutsuz olma hakkı yok. Hiçbirimizin halkımız için hak mücadelesinden, inandığımız toplumsal değerlerden geri adım atma hakkı ve lüksü yok.

Şeffaflık her zaman en önemli değerlerim arasında olduğundan yaşanan süreci ana hatlarıyla özetlemek isterim.

"Karar cuma sabahı bana tebliğ edildi"

Bildiğiniz gibi, 26 Ocak Cuma gecesi CHP Parti Meclisi toplantısı sonrasında yapılan açıklamayla önümüzdeki dönem için Şişli Belediye Başkanlığına aday gösterilmediğim duyuruldu. Bu karar biçimsel olarak partimiz kurullarında alınmış bir karar olarak sunulmuş olmakla birlikte, Şişli Belediye Başkanlığına aday gösterilmeyeceğim, Cuma sabahı saat 08:00’da beni davet etmiş olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu tarafından, yani konunun MYK ve PM’ye gelmesinin öncesinde bana tebliğ edilmişti.

"100 yıllık CHP’nin kurumsal kimliğine de bu yakışırdı"

Keşke aday belirleme sürecinde, yapılacağı söylenen kamuoyu araştırması, temayül yoklaması veya liyakat göz önüne alınarak objektif bir değerlendirme yapılmış olsaydı ve sonucu da gerçekten ve sadece MYK/PM kararı ile belirlenerek açıklansaydı. Tüzüğümüz gereği olması gereken de buydu. 100 yıllık CHP’nin kurumsal kimliğine de bu yakışırdı.

2019 yılında, eşit hizmet-temiz siyaset diyerek göreve geldiğimizde, Türkiye’nin en borçlu ilçe belediyesini almamıza rağmen, ilk iş olarak mali disiplini sağlayarak çalışanlarımızın ve tedarikçilerin aylarca geriden gelen alacaklarını ödedik ve 5 yıl boyunca mali disiplini devam ettirdik. Belediye içinde aksamadan işleyen kurumsal bir yapı kurduk. Hak temelli ve katılımcı ilkeler ışığında, Türkiye’de toplumcu belediyeciliğin en iyi örneklerinden birini hayata geçirdik.

"Hakkımdaki olumluluk onayı %93,6 çıkmıştır"

5 yıl boyunca gece gündüz demeden Şişli halkının hakkına sahip çıkmak için mücadele ettik… Tüm bunları da pandemi koşulları ve ekonomik kriz altında gerçekleştirdik. Tüm bunları Şişlililerle birlikte başardık. Bu yıl içinde yapılan ve Genel Merkezimizde de bulunan, 'Belediye Başkanınız Muammer Keskin hakkında herhangi bir olumsuzluk duydunuz mu?' sorgulamasında hakkımdaki olumluluk onayı %93,6 çıkmıştır. Aynı araştırmalarda 'Bu Pazar seçim olsa' Şişli Belediye Başkanlığı seçimlerinde Muammer Keskin oyu' % 57-60 aralığında çıkmıştır. Eğer toplumsal memnuniyet ve destek, liyakat ve başarı kriterleri esas olsaydı, örgütün tercihi, Şişlili komşularımın güven oyu dikkate alınsaydı, bir dönem daha devam ederek, başarımızı daha da katlayabilirdik. Olmadı.

"Eleştiriler aday gösterilmemiş olmam nedeniyle değil"

Açıklamamın içindeki eleştiriler benim aday gösterilmemiş olmam nedeniyle değil, inandığım ve hem şahsım, hem de partim adına savunduğum ilkelere sahip çıkmak içindir. Unvanlar ve makamlar gelip geçici, ilkeler ve hizmetler kalıcıdır. Dolayısıyla ömrümü adadığım temiz siyaset yol göstericiliğinde halkçılık, adalet, dürüstlük ilkeleri çerçevesinde; Şişlililerin hakkını alma mücadelem 31 Mart’a kadar belediye başkanı, sonrasında da 50 yıldır yaşadığı ilçeye hizmet etmekten onur duyan bir 'Şişlili' olarak devam edecektir.

"Yine hep birlikte canla başla çalışacağız"

Önümüzde kazanmamız gereken bir İstanbul seçimi var. Bunun için de yine hep birlikte canla başla çalışacağız. Bu vesileyle Şişli Belediye Başkanlığına aday gösterilen çalışma arkadaşım Resul Emrah Şahan’a başarılar diliyorum. Seçim çalışmalarında da, seçimi kazandıktan sonra da Şişlililerin ve İstanbulluların yararına yapacağı tüm işlerde her zaman yanında olacağım. Şişlili komşularıma, çalışma arkadaşlarıma, başta Şişli Kent Konseyi olmak üzere sivil toplum kuruluşlarına, birlikte yol yürüdüğüm herkese desteklerinden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Sevgi ve Saygılarımla" (Kısa Dalga)

Gündem