Sismologlar, bir sonraki büyük deprem için Malatya'yı işaret etti

Sismologlar, bir sonraki büyük deprem için Malatya'yı işaret etti
Güney Kaliforniya Üniversitesi'ndeki jeofizikçiler, fay bölgelerini incelediler. Yapılan çalışma 6,8 büyüklüğünde başka bir depremin meydana gelebileceğini gösterdi. Araştırmacılar Malatya ilinin Pütürge ilçesi yakınlarında, önceki depremlerle ilişkili bir fay boyunca sismik aktivite kaydettiler. Sismologlar, bir sonraki depremin Malatya'da olacağına işaret ederek büyük felaketlere hazırlıklı olunmasını gerektiğini söylediler... Türkiye'deki uzmanlarda görüşlerini dile getirmeye başladı.

Güney Kaliforniya Üniversitesi'ndeki jeofizikçiler Şubat depremiyle ilişkili fay bölgesini incelemek için uzaktan algılama yöntemini kullandılar.

Donanımhaber'den Uğur Seven'in rapordan aktardığı habere göre analiz, fayın bir kısmının tıkalı kaldığını ve gelecekte 6.8 büyüklüğünde başka bir depremin meydana gelebileceğini gösterdi.

Malatya'nın Pütürge ilçesine dikkat!

Araştırmacılar Malatya ilinin Pütürge ilçesi yakınlarında, önceki depremlerle ilişkili bir fay boyunca sismik aktivite kaydettiler.

Bu, levhanın bir kısmının bloke olduğu veya sıkıştığı, ancak gelecekte herhangi bir zamanda hareket edebileceği anlamına geliyor.

Sismologlar bu depremin ne zaman meydana geleceğini söyleyemeseler de, depremin yerini ve potansiyel şiddetini anlamanın, bu büyük felakete hazırlanmak ve ciddi sonuçlarından kaçınmak için bir fırsat olduğu görüşündeler.

ekran-resmi-2023-04-25-08-47-17.png

Ayrıca Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu da habere ilişkin "Söz ettiğiniz raporu okudum. Pötürgede kırılmamış bir kesim olabileceğini ve takip edilmesi gerektiğini söylüyorlar Yani çalışmak lazım. Bu Tweete ekliyorum." yorumunda bulundu. (Kısa Dalga)

Gündem