Sivas katliamı davasında Karamollaoğlu’nun dinlenmesi talebi reddedildi

Sivas katliamı davasında Karamollaoğlu’nun dinlenmesi talebi reddedildi
Sivas katliamı davası 11 Mayıs'a ertelendi. Mahkeme, dönemin Sivas Valisi, dönemin Sivas Belediye Başkanı Temel Karamollaoğlu, tugay komutanı, dönemin Pir Sultan Abdal Kültür Derneği genel başkanı Murtaza Demir’in tanık olarak dinlenmesi talebini reddetti.

Sivas’taki Madımak Oteli’nde 2 Temmuz 1993’te 33 aydının yakılarak katledilmesiyle ilgili firari sanıklar Murat Sonkur, Eren Ceylan ve Murat Karataş’ın yargılandığı davanın 30’uncu duruşması Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görüldü.

diken.com.tr'den Canan Coşkun'un haberine göre mahkeme, Emre Kongar, dönemin Sivas Valisi, dönemin Sivas Belediye Başkanı Temel Karamollaoğlu, tugay komutanı, dönemin Pir Sultan Abdal Kültür Derneği genel başkanı Murtaza Demir’in tanık olarak dinlenmesi talebini "esasa katkı sağlamayacağı" gerekçesiyle reddetti

Mahkeme, daha önceki duruşmalarda da dönemin başbakanı Tansu Çiller’in, dönemin Emniyet genel müdürü Mehmet Ağar ve dönemin MİT müsteşarı Sönmez Köksal’ın tanık olarak dinlenmesi ve MİT’ten bilgi istenmesi taleplerini de aynı gerekçeyle reddetmişti.


Avukat Ali Yılmaz da duruşma savcısının dosyayla ilgili daha yoğun çaba sarfederek Ankara başsavcılığını Adalet Bakanlığı’nı, İçişleri Bakanlığı’nı, Dışişleri Bakanlığı’nı ve MİT’i harekete geçirmesini talep etti. Duruşma tarihinin de bir ay gibi sık aralıklarla verilmesini talep eden Yılmaz, “Suçun insanlık suçu olduğunu ve zamanaşımınını olmayacağını düşünmekle beraber 2 Temmuz’da zamanaşımı tartışılacaktır” dedi.

Mahkeme bir sonraki duruşmanın 11 Mayıs’ta görülmesine karar verdi. (Kısa Dalga)

Gündem