Sivas'ta RC Endüstri işçilerinin 8 saatlik eylemi sonucu işveren sendika ile görüştü

Sivas'ta RC Endüstri işçilerinin 8 saatlik eylemi sonucu işveren sendika ile görüştü
Sivas RC Endüstri fabrikasında kötü çalışma koşulları ve düşük ücretlere karşı sendikaya üye olan işçiler 8 saat fabrikada iş durdurma eylemi yaptı. İşçilerin eylemi sonrası işveren sendika ile görüşmeyi kabul etti.

Sivas'ta Organize Sanayi Bölgesinde bulunan RC Endüstri Ulaşım Araçları AŞ fabrikası işçileri kötü çalışma koşulları ve düşük ücrete karşı DİSK’e bağlı Nakliyat İş' e üye olduktan sonra, işçilerden 6’sı tazminatsız bir şekilde işten atılmıştı.

Nakliyat-İş üyesi işçiler arkadaşlarına destek olarak iş yavaşlatma eylemi başlatırken, işten atılan 5 işçi ise fabrika önünde direniş başlattı. 20 gündür direnişlerini sürdüren sendika üyesi işçiler, vardiya saatlerinde direnişteki arkadaşlarına destek vererek haklarını alana kadar mücadelelerinde kararlı olduklarını bildirdi.

İşveren sendikayla görüşmeyi kabul etti

Evrensel'de yer alan habere göre direnişin 20’inci gününde işverenin çoğunluk tespitine itiraz etmesi, toplu sözleşme hakları ve işten atılan işçilerin geri alınması için üretimi durduran işçiler, fabrikadan çıkmama kararı aldı. Fabrikaya çevik kuvvet polisleri girdi. Üretimi durduran işçilerin fabrika içerisindeki 8 saatlik eylemin sonunda, saat 23.00'da işveren sendika yönetimiyle görüşmeyi kabul etti. İşçiler bunun üzerine eylemlerini sonlandırdı. İşçiler eylemleri süresince "Direne direne kazanacağız", "RC işçisi köle değildir", "Atılan işçiler geri alınsın", "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganları attı.

"Hiçbir işçiye soruşturma açılmayacak”

Eylemin sonunda fabrika önünde konuşan Nakliyat-İş Genel Başkan Ali Rıza Küçükosmanoğlu, “Pazartesi günü yine aynı şekilde fabrika önünde eylemlerimiz devam edecektir. İşverene işten atılan arkadaşların işe alınmasını ve sendikanın yetki konusundaki itirazını geri çekmelerini illettik. Önümüzdeki hafta içerisinde konu netleşecek ve bu eylemle ilgili de hiçbir işçiye soruşturma açılmayacak” ifadelerini kullandı.

Nakliyat-İş Genel Sekreteri Erdal Kopal ise, “Direnişimiz 20 günün sonunda işverenin sendikayı muhatap alıp görüşmeyi kabul etti. İşverenle genel başkanımızın olduğu görüşme süreci başlayacak. Mücadelemiz Anayasal hakkımıza saygı gösterilmesiydi. 20 gündür direnişimizde bunu istedik. Bu anlamda olumlu gelişmeler oldu. Kazanan RC işçisi oldu. Mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem