AKP'li Şen: Hayvanların canına kıymadan insanları korumak mümkün

AKP'li Şen: Hayvanların canına kıymadan insanları korumak mümkün
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, sokak hayvanlarıyla ilgili yasa tasarısı için "Hayvanların canına kıymadan insanları korumak mümkün" dedi.

Kısa Dalga- AKP'nin Meclis'e sunduğu ve köpeklerin öldürülmesini de kapsayan sokak hayvanları yasası tasarısına dair parti içinden de itiraz sesleri geliyor.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, "Hayvanların canına kıymadan insanları korumak mümkün" dedi.

'Hayvanlara zarar vermeden çözüm mümkün'

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne ait Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaretinde konuştu.

Şen, "Hayvanların canına kıymadan, hayvanlara zarar vermeden insanları korumak mümkündür. Hepimiz Allah'ın kullarıyız ve Allah asla kullarını çözümsüz bırakmaz. Cumhurbaşkanımızla bu konuyu defalarca görüştük. Yeni kanun uygulamaya geçtiğinde, hayvanların zarar görmeyeceği bir çözüm sunacağız" dedi.

'Trabzon’da bir tek hayvan bile öldürülmeyecek'

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Ahmet Metin Genç, hayvan popülasyonunu kontrol altına almak için kısırlaştırma ve sahiplendirme çalışmalarının önemine dikkat çekti. Genç, "Yeni yasanın yürürlüğe girmesiyle, sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ve sahiplendirilmesi konusunda belediyeler olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Trabzon’da bir tek hayvan bile öldürülmeden bu sorunu çözeceğiz" diye konuştu.

'Yeni mevzuat ile hayvan popülasyonu kontrol altına alınacak'

Trabzon'da yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Genç, "Yeni düzenlemeyle, sokaktan alınan hayvanların kısırlaştırılması ve sahiplendirilmesi sağlanacak. Bu sayede hem insanların can güvenliği sağlanacak hem de sokak hayvanlarının popülasyonu kontrol altına alınacak" dedi. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem