"Sokak hayvanlarının barınaklara götürülmesine" büyük tepki: "50 kapasiteli barınakta 1500 hayvan nereye konacak?"

"Sokak hayvanlarının barınaklara götürülmesine" büyük tepki: "50 kapasiteli barınakta 1500 hayvan nereye konacak?"
Gaziantep’teki pitbull saldırısının ardından belediyeler sokak hayvanlarını toplamaya başlayınca, hayvanseverler itiraz etti: “Binlerce hayvan nereye götürülüyor? 50 kapasiteli barınakta 1500 hayvan nereye konacak?”

Gaziantep'te Pitbull cinsi 2 köpeğin 4 yaşındaki Asiye Ateş’i ağır yaralamasının ardından belediyeler sokak hayvanlarını toplamaya başladı. Sosyal medyada binlerce kişi bu duruma tepki göstererek ‘Sokak hayvanları sahipsiz değildir’ hashtagi ile paylaşımlarda bulundu.

Hürriyet'ten Ece Çelik'e konuşan HAYKONFED Başkanı Nesrin Çıtırık, şunları söyledi:

“İstanbul’da, Afyon’da, Ankara’da onlarca belediye fırsatçılık yaparak hayvanları toplamaya başladı. 50 kapasitesi olan bir barınak 1500 hayvanı nereye koyacak? Barınak yapmadan toplamaya başladılar. Türkiye’de 17 yıldır kanun emri olmasına rağmen 1389 belediyenin 1200’ünde hâlâ kısırlaştırma merkezi ve barınak yok. Sahipli hayvanların ısırma olayının cezasını sahipsiz hayvanlara ölüm ve zulüm olarak ödettirmek adalet midir?”

HAYTAP Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat'ın görüşleri ise şöyle: “Türkiye’nin her yerinden sokak hayvanlarının toplatılma haberleri geliyor. Topladıkları hayvanları nereye koyuyorlar bilmiyoruz. Çünkü Türkiye’de hiçbir belediyenin yeterli, modern bakım evleri yok."

Twitter'daki bazı paylaşımlar şöyle:







Gündem