Sokak hayvanlarıyla ilgili taslak Meclis'e geldi: Bakan Tunç 'Köpekler uyutulacak mı?' sorusuna Meclis'i adres gösterdi

Sokak hayvanlarıyla ilgili taslak Meclis'e geldi: Bakan Tunç 'Köpekler uyutulacak mı?' sorusuna Meclis'i adres gösterdi
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sokak hayvanları ile ilgili yeni düzenleme taslak çalışmasının Meclis'e geldiğini açıkladı.Gazetecilerin, sokak köpeklerinin uyutulması konusu hakkında sorulan soruya ise Bakan Tunç, "Bunlar Meclis'te tartışılacak konular." yanıtını verdi.

AKP, sokak hayvanları ile ilgili yeni düzenleme için Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapmak için yasa tasarısı hazırladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç taslak çalışmanın Meclis'e geldiğini açıkladı.

Tunç, milletvekillerinin değerlendirmesine sunulacak çalışma için Tarım ve Orman Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak taslak düzenlemelerinin yapıldığını dile getirdi.

Tunç: Çocuklara, yaşlılara, saldırıları da önlemek lazım

Hayvanları koruma noktasındaki kararlılıklarını sürdürdüklerini söyleyen Tunç, "Hayvanları Koruma Kanunu çıkaran bir iktidarız. Hayvanları eziyet edenlere yönelik cezaları artırmıştık. Hassasiyetimiz devam ediyor. Çocuklara, yaşlılara, saldırıları da önlemek lazım. Bir yasal düzenleme ihtiyacı olduğu açık." dedi.

Dengenin iyi koruması gerektiğini de vurgulayan Tunç, "Hem hayvanlarımızı koruyalım hem insan sağlığını tehdit edecek durumları kaldırmak lazım." diye

Köpekler uyutulacak mı?

Gazetecilerin, sokak köpeklerinin uyutulması konusu hakkında sorulan soruya ise Bakan Tunç, "Bunlar Meclis'te tartışılacak konular." yanıtını verdi. (Kısa Dalga)

Gündem