Sol Parti, Ankara’da zamları protesto etti: 'Ölüm diyeti altında yaşayın’ diyorlar bu halka

Sol Parti, Ankara’da zamları protesto etti:  'Ölüm diyeti altında yaşayın’ diyorlar bu halka
Sol Parti, Ankara Ulus’ta zamları protesto etti. Sol Parti Başkanlar Kurulu üyesi İlknur Başer, “‘Susun kabul edin bu zamları ve ölüm diyeti altında yaşayın’ diyorlar bu halka. Artık şimdi bunlara yeter demenin zamanı. Ne Meclis’te sessiz kalarak, zamlara karşı çıkmayarak ve halka ‘Evde oturun biz bu işi sandıkta çözeriz’ diyerek susturma operasyonu yapan ana muhalefete, ne de din bezirganlığıyla halka susturma operasyonu yapan iktidara mahkum değiliz” dedi.

Sol Parti, son günlerde gıdadan temizlik ürünlerine kadar uzanan zamları protesto etti. Bugün Ankara Ulus Atatürk Heykeli heykeli önünde bir araya gelen partililer, “Zamlara, pahalılığa artık yeter” yazılı pankartla basın açıklaması yaptı. Açıklama süresince partililer “Bu zamlarla yaşanmaz, zamlar geri alınsın…Zam zulüm işkence işte AKP” sloganlarını attı.

Parti adına basın açıklamasını okuyan Başkanlar Kurulu üyesi İlknur Başer, her sabah uykudan zamlarla uyanıldığını belirterek, “Seçim öncesi binlerce vaatte bulundular. Dün dündür bugün bugündür siyasetinin bir devamını izliyoruz. Seçim öncesi anti-emperyalistiz dediler ve uluslararası güçlere kafa tuttular, dün NATO zirvesinde anlaşmayı bağladılar ve karşılıklarında ne aldıklarını açıklamak zorundadır bu hükümet. İsveç’in NATO üyeliğini kabul etmeyiz diye ayak sürenler, tam bağımsızız, anti-emperyalistiz diyenlerin sahte maskesi düştü” dedi.

Son günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın Birleşik Arap Emirlikleri’ne ve Katar’a yaptıkları ziyaretleri hatırlatan Başer, “Bu ülke için, bu ülkenin yer altı kaynaklarını enerji şirketlerine peşkeş çekmek için imzalarına devam ediyorlar. Dün Katar’da anlaşmaya vardılar. Bu ülke parsel parsel satılıyor. Hayatlarımız satılıyor. Sağlık, eğitim, barınma her şey şirketlerin insafına bırakılmış durumunda” diye konuştu.

İlknur Başer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çocuğuna akşam ne yedireceğini düşünen, çocuğunun ihtiyaçlarını alamayan ve gözyaşını içine akıtan bu halkın acılarından onların haberi yok”

“Onların tercihi ekonomide şahlandık diyerek bankalara şirketlerin karlarını yüzde 245 arttırmaktır. Onların tercihi depremde yardım için madencilere uçak kaldırmayarak dün menzil tarikatı lideri öldürdüğümde 15 dakikada bir uçak kaldırmaktır. Onlar sermaye sınıfından, tarikat ve cemaatlerden yanadır. Oysa milyonlarca emekçi, çocuğuna akşam ne yedireceğini düşünen, çocuğunun ihtiyaçlarını alamayan ve gözyaşını içine akıtan bu halkın acılarından onların haberi yok.

“‘Susun kabul edin bu zamları ve ölüm diyeti altında yaşayın’ diyorlar bu halka”

Bir susturma operasyonu yapıyorlar sevgili dostlar. Din bezirganlığıyla şükredin, rıza gösterin diyerek, 14 yaşındaki çocukları hakaret etti diye tutuklayarak susturma operasyonları yapıyorlar. ‘Susun kabul edin bu zamları ve ölüm diyeti altında yaşayın’ diyorlar bu halka. Artık şimdi bunlara yeter demenin zamanı. Ne Meclis’te sessiz kalarak, zamlara karşı çıkmayarak ve halka ‘evde oturun biz bu işi sandıkta çözeriz’ diyerek susturma operasyonu yapan ana muhalefete ne de din bezirganlığıyla halka susturma operasyonu yapan iktidara mahkum değiliz.

“Bu halkın umutlarıyla oynamayın, bu ülkeyle oynamayın. Buna izin vermeyeceğiz”

Yine emeklileri dün umut tacirliği yaparak seyyanen zam vereceğiz dedi iktidar partisinin küçük ortağı. Ne oldu yüzde 25 zam olduğu gibi geçti. Bu halkın umutlarıyla oynamayın, bu ülkeyle oynamayın. Buna izin vermeyeceğiz. Çünkü biz hep birlikte mahalle mahalle sokak sokak ayağa kalkarak geleceğimize, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak için mücadele etme kararlığındayız. Hep birlikte tüm emekçi halkımızı mücadeleye davet ediyorum. Geleceğimizi ellerimize alalım. Siyaset yaptığını iddia edenlere karşı siyasetimizi, siyaseti biz yapalım. Solda buluşalım. Emeğimizin hakkı için, çocuklarımızın geleceği için ve açlığa ve yoksulluğa mahkum değiliz demek için zamlar geri alınsın diyelim.”

(ANKA)

Gündem