SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen: 'Tam bir çaresizlik hakim'

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen: 'Tam bir çaresizlik hakim'
Depremin en çok hasar neden olduğu illerden olan Hatay'da, SOL Parti dayanışma noktası kurdu. Hatay'da yaşananlara dair konuşan SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, "Bugün hala hayata tutunmaya çalışan insanlara ulaşılamadı çünkü günlerdir zaten gönüllüler çok ama ekipman yok. Dolayısıyla tam bir çaresizlik hakim" dedi.

6 Şubat'ta meydana gelen 7,6 ve 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından büyük yıkım yaşayan Hatay'da gönüllüler dayanışmayla depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Defne ilçesinde bir spor salonunu dayanışma noktası haline getiren SOL Parti, burada toplanan yardımları insanlara dağıtıyor.

Hatay'da halk sağlığı tehlikesi var

Hem deprem sonrası yaşanan süreci hem de burada yapılan yardımları değerlendiren SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, Hatay'da tablonun günlerdir değişmediğini ve sürecin dağınık ilerlediğini, organizasyonun olmadığını dile getirdi. Arama kurtarma çalışmalarının yetersiz olduğunu ifade eden İşleyen, "Bugün hala hayata tutunmaya çalışan insanlara ulaşılamadı çünkü günlerdir zaten gönüllüler çok ama ekipman yok. Dolayısıyla tam bir çaresizlik hakim. Onun ötesinde burayı herhangi bir çadır, temizlik, tuvalet organizasyonu yok. Halk sağlığı sağlığı tehlikesiyle halk karşı karşıya kalmış durumda" dedi.

Hatay halkını dayanışma ayakta tuttu

Depremin son günlerinde yardımların gelmeye başladığını ifade eden İşleyen, gelen yardımların da toplumun dayanışması sonucu ulaşabildiğini ve insanların moral olarak bu dayanışmayla ayakta kalabildiğini söyledi. Bir tarafta elinde bütün yetkilerini bulunduran iktidarın, bir tarafta da yetkisi olmadığı halde gücü olup bu gücü örgütlülüğünden ve dayanışmadan alan toplum olduğunu kaydeden İşleyen, o toplumun Hatay'ı ayakta tuttuğunu açıkladı.

'Önce bu iktidardan hep birlikte kurtulacağız'

İşleyen sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bize düşen sorumluluk burada insanlara sonuna kadar dayanışma içerisinde olmak. Onların ihtiyaçlarını birlikte karşılamaya çalışmak. Ama yetmez, buranın ve Türkiye'nin yeniden kuruluşa ihtiyacı var ve bunun için mücadele edeceğiz. Ne kadar büyük bir felaket iktidarıyla karşı karşıya olduğumuzu gördük. Eğer Türkiye yeniden kurulacaksa ve eğer bu felaketten çıkacaksa ve bunu gerçekten kötülüğün yerine iyiliğin, sevginin, dayanışmanın çoğaldığı, bu insanların hiçbirinin bir daha böyle bir çaresizliğe düşmediği Türkiye kuracaksak önce bu iktidardan hep birlikte kurtulacağız. Ondan sonra burada gösterdiğimiz dayanışmanın, örgütlülüğün gücüyle yeni bir Türkiye için mücadele edeceğiz." (DHA)

Gündem