SOL Parti İstanbul'da zamları protesto etti

SOL Parti İstanbul'da zamları protesto etti
SOL Parti İstanbul İl Örgütü, son dönemde yapılan zamları İstanbul Kadıköy’deki Söğütlüçeşme Metrobüs Durağı önünde protesto etti.

SOL Parti İstanbul İl Örgütü, son dönemlerde yapılan vergi ve harç zamlarını protesto etmek için Kadıköy Söğütlüçeşme Metrobüs Durağı önünde toplanarak eylem yaptı. SOL Partililer, “Sermayeye değil halka bütçe”, “Sefalete teslim olmayacağız”, “İnsanca yaşam insanca düzen”, “İş, ekmek, adalet memlekete sol gerek” sloganlarını attı.

Basın açıklamasını okuyan SOL Parti PM üyesi Nuriye Alsancak, şunları söyledi:

“Saray uyguladığı ekonomi politikasıyla cumhuriyet tarihinin en büyük servet transferini gerçekleştirmektedir. Patronlara milyonlarca dolarlık teşvikler sağlanırken, halkın ekmeği, vergi artışları ve zam yağmuruyla her gün biraz daha küçülmektedir. En son resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile birlikte açlığa ve sefalete mahkum edilmekteyiz. Kararname ile birlikte; Katma Değer Vergisi (KDV) oranı yeniden belirlenmiş olup, yüzde 18'lik KDV oranı yüzde 20'ye, yüzde 8'lik KDV oranı ise yüzde 10'a yükseltilmiştir. Tüketici kredilerindeki BSMV oranı yüzde 10’dan, yüzde 15’e yükseltilmiştir. Temel ihtiyaç ürünlerinden olan temizlik malzemelerinde ve yeme-içme sektöründe de yüzde 8 olan KDV oranı, fahiş bir şekilde yüzde 20’ye yükseltilmiştir. Harçlar Kanunu’na tabi tarifelerdeki maktu harç oranlarına da yüzde 50 zam yapılmıştır."

Gündem