Soma’da işten çıkarılan madenciden TKİ’nin çatısında eylem: Çocuğuma okul çantası alamadım

Soma’da işten çıkarılan madenciden TKİ’nin çatısında eylem: Çocuğuma okul çantası alamadım
3,5 aydır işsiz olduğunu ve 10 gündür eylem yapmasına rağmen sesinin duyulmadığını belirten madenci Ramazan Gündoğan, işe iadesini istedi.

Manisa’nın Soma ilçesinde, Yeni Anadolu Madencilik tarafından Bağımsız Maden İşçileri Sendikası’na (Bağımsız Maden-İş) üye olduktan sonra işten çıkarılan Ramazan Gündoğan, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Soma Linyit İşletmeleri’nin çatısına çıkarak, işe iadesini istedi.

Bağımsız Maden-İş Sendikası’nın sosyal medya hesabından paylaşılan bilgiye göre, sabah 06.00’da TKİ’nin çatısına çıkan sendika temsilcisi Gündoğan, “3 buçuk aydır işsizim, 10 gündür eylemdeyim. Herkes halinden memnun ama ben evime ekmek götürmek zorundayım, bunu yapmaya mecbur kaldım” dedi.

Sendikanın hesabından bir videoda yayınlayan Gündoğan, yalancı şahitle işten atıldığını, çıkışının 26 kodundan verildiğini, böylece tazminat ve işsizlik maaşı alamadığını kaydetti. Kendisi üzerinden sendikalı olmak isteyen diğer işçilere de gözdağı verildiğini ifade eden Gündoğan, “Kimse senin suçun şu, bu yüzden işten çıkarıldın demiyor” dedi.

Gündoğan’ın eyleminin ardından olay yerine itfaiye ve polis geldi. Polis, Gündoğan’ı aşağı inmesi konusunda ikna etmeye çalışırken, Gündoğan işsiz olduğu süreçte yaşadığı sıkıntıları anlattı. İki çocuk babası olan Gündoğan, “Herkes akşam evine ekmek götürüyor ben 20 günlük çocuğumu Manisa’ya hastaneye götüremedim. 8 yaşında çocuğuma okul çantası alamadım” dedi.

Gündoğan'ın TKİ’nin çatısındaki eylemi sürüyor. (Kısa Dalga)

Gündem