Son anket: İşte vatandaşın en başarılı bulduğu başkanlar

Son anket: İşte vatandaşın en başarılı bulduğu başkanlar
ORC Araştırma, 20-23 Ekim 2023 tarihleri arasında 30 büyükşehire bağlı, nüfusu 100 binin üzerinde olan 184 ilçede toplam 12 bin 300 katılımcı ile 'Yerel Yönetimler Performans Araştırması' yaptı.

ORC'nin yerel yönetimler anketinden çarpıcı sonuçlar çıktı. Ankete göre en başarılı büyükşehir belediye başkanı yüzde 59,5'le Mansur Yavaş, ilçe belediye başkanı ise yüzde 66,9'le Tevfik Göksu.


Vatandaşların belediye başkanlarının çalışmalarından ve hizmet kalitesinden ne düzeyde memnun oldukları soruldu. Listenin başında yüzde 59,5'lik oyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yer aldı.


İkinci sıranın sahibi yüzde 57,2 ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek oldu.


Listenin ilk 5'ine giren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin oldu. Vatandaşların Şahin'den memnuniyet oranı yüzde 57.

Yüzde 55,9'la, listenin 4. sırasında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yer aldı.

İlk 5'in son ismi de AKP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş oldu. Ankete katılan vatandaşların yüzde 55.4'ü Aktaş'ı başarılı buldu.


Ankete katılan vatandaşlara, 'En başarılı büyükşehir belediye başkanı'nın ardından bir de 'En başarılı büyükşehir ilçe belediye başkanı' soruldu.
Bu kategoride ise listenin başını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile girdiği polemiklerle adından sıkça söz ettiren Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu yer aldı. Göksu'nun oy oranı 66,9 oldu.

Göksu'nun ardından İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet (yüzde 64.4), Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan (yüzde 62,3) ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü (yüzde 62,1) geldi.

Gündem