Son iki ayda 16 bin göçmen sınır dışı edildi

Son iki ayda 16 bin göçmen sınır dışı edildi
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partilerin 'seçim vaadine' dönüşen göçmenlerin geri gönderilmesine ilişkin tartışmalar devam ediyor. Bu arada İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 2 ayda 16 bin 18’i sınır dışı edildiğini açıkladı.

Mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde Türkiye'de yaşayan göçmenlerin geri gönderilmesi konusu partilerin seçim vaadine dönüşmüştü. Milliyetçi oyların peşine düşen partiler, özellikle Suriyeli göçmenler konusunda peş peşe açıklamalar yaptılar.

Ankara'da dün Polis Meslek Yüksekokulları Mezuniyet Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Suriye'de ölümden kaçarak bizlere sığınan, bizi ensar olarak gören bu kardeşlerimize ne yazık ki ülkemizde ana muhalefetin yaklaşımı insani bir yaklaşım değildir, İslami bir yaklaşım hiç değildir" dedi.

'Asıl buraya biz çomak soktuk'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bugün son iki ayda göçmenlere yönelik düzenlenen operasyonlara ilişkin rakamları açıkladı.Türkiye’de düzensiz göçmen sayısının 4 milyon 888 bin 286 olduğunu söyleyen Bakan Yerlikaya, A Haber televizyonunda yaptığı açıklamalarda şu bilgileri verdi:

“Son 2 ayda 35 bin 797 düzensiz Göçmen yakaladık. Bunların 16 bin 18’i sınır dışı edildi. 19 bin 502 düzensiz göçmenin de geri gönderme merkezlerimizden sınır dışı işlemleri devam ediyor. Ama bu hiçbir zaman durmadan devam edecek. Göçmen kaçakçılığının, yani bu işin organizatörlüğünü yapan, beynini, kurgusunu tasarımını yapan, asıl buraya biz çomak soktuk. Bin 124 şahıs gözaltın alındı, 245’i tutuklandı. 160’ına adli kontrol kararı verildi. Hükümetimiz bununla ilgili suç nevini ağırlaştırdı. Katalog suçları aldı. Ceza yılı 5-8 yıla çıktı ve tutuklama oranı daha da artacak. İçişleri Bakanlığı olarak bunlarla mücadele edeceğiz, kararlıyız.” (Kısa Dalga)

Gündem