Son seçim anketi: CHP birinci parti, DEVA yüzde 5'i geçti

Son seçim anketi: CHP birinci parti, DEVA yüzde 5'i geçti
Avrasya Araştırma'nın yaptığı son seçim anketine göre, CHP AKP'yi geçerek birinci sıraya yükseldi. DEVA Partisi'nin oy oranı yüzde 5 olarak ölçüldü. Cumhurbaşkanlığı anketinde ise Erdoğan ile Kılıçdaroğlu'nun aynı anda aday olması halinde CHP liderinin yüzde 20.7 puan önde olduğu görüldü.

Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, yaptıkları son seçim anketinin sonuçlarını açıkladı. Özkiraz'ın YouTube'da canlı yayında paylaştığı ankette CHP'nin AKP'yi geride bırakarak birinci parti konumuna yükselmesi ve DEVA Partisi'nin oy oranının yüzde 5,1 seviyesinde ölçülmesi dikkat çekti. AKP ile iktidar ortağı MHP'nin toplam oy oranı da 35.6 çıktı.

ERKEN SEÇİMDE HANGİ PARTİYE OY VERİRSİNİZ?

Ankette, "Erken seçim olması durumunda hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu soruldu. Kararsızların dağıtılması halinde partilerin oy oranları şöyle sıralandı:

CHP: Yüzde 29,9.

AKP: Yüzde 28,5.

İYİ Parti: Yüzde 13,3.

HDP: Yüzde 10,5.

MHP: Yüzde 7,1.

DEVA Partisi: Yüzde 5,1.

Zafer Partisi: Yüzde 1,3.

Gelecek Partisi: Yüzde 1,2.

Saadet Partisi: Yüzde 1,2.

Diğer Partiler: Yüzde 1,9.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE KILIÇDAROĞLU ERDOĞAN'I GEÇTİ

Özkiraz cumhurbaşkanlığı seçimi için yaptıkları anketin sonuçlarını da paylaştı. Buna göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aynı anda aday olduğunda Kılıçdaroğlu yüzde 56.5, Erdoğan ise yüzde 35.8 oy alıyor. (Kısa Dalga)

Gündem