Son seçimde 2 buçuk puan gerileyen MHP'nin Genel Sekreteri Büyükataman: Seçimlerde büyük bir başarı elde ettik

Son seçimde 2 buçuk puan gerileyen MHP'nin Genel Sekreteri Büyükataman: Seçimlerde büyük bir başarı elde ettik
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, partisinin düzenlediği bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, "Kim ne derse desin, yandaş yorumcular, son kullanma tarihi geçmiş sözde yazarlar nasıl yorumlarsa yorumlasın, Milliyetçi Hareket Partisi 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde etkili bir başarı elde etmiştir" diye iddia etti.

MHP Bursa İl Teşkilatı, Ramazan Bayramı'nın 2'nci gününde Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde bayramlaşma töreni düzenledi. Bayramlaşmaya, MHP Genel Sekreteri Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman'ın yanı sıra, Bursa Milletvekili Feyzi Zırhlıoğulu, İl Başkanı Muhammet Tekin ve çok sayıda partili katıldı.

DHA'nın haberine göre törende konuşan İsmet Büyükataman, 31 Mart seçimlerinin demokratik bir şekilde gerçekleştiğini belirterek seçimde kendilerine dair değerlendirmede bulundu.

"Tepkilerin farkındayız"

Konuşmasında, "Milletimizin kararı ne olursa olsun her zaman başımızın üzerindedir" diyen MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu seçimlerde, milletimizin verdiği mesajı doğru okumak, tüm boyutlarıyla değerlendirmek ve milletimize daha iyi hizmet edebilmek üzere çalışmalarımıza başladık. Ekonomik sorunların sosyal ve siyasal hayata olan yansıması sonucu ortaya çıkan tepkilerin farkındayız. Bu anlamda bir önceki seçimlere göre sandığa gitme oranının da düştüğünü görüyoruz" diye konuştu.

"Başarı elde etmiştir"

Açıklamalarında, tüm sorunların çözümünün Cumhur İttifakı ve Milliyetçi Hareket Partisi'nde olduğunu savunan Büyükataman şunları söyledi: "Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Türk milleti uğruna verdiğimiz mücadele, karamsarlığa mahal vermeden, ümitsizliğe kapılmadan, büyük bir azimle ve hızlanarak devam etmektedir. Kim ne derse desin, yandaş yorumcular, son kullanma tarihi geçmiş sözde yazarlar nasıl yorumlarsa yorumlasın, Milliyetçi Hareket Partisi 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde etkili bir başarı elde etmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi ülke genelinde 220 belediye kazanarak umutları yeşertmiş, Cumhur İttifakı’nın ve Türkiye’nin gücüne güç katmıştır. Önümüzdeki süreçte milletimizin sıkıntılarını aşmak için her zamankinden daha çok çalışacak ve tüm sorunları aşacağız"

MHP son seçimde kaybetti

Öte yandan Büyükataman başarı elde ettiklerini söylese de MHP'nin 2019'daki seçimlerde Türkiye genelindeki oy oranı 7.31'di.

Ancak son seçimde bu oran 4,98'e geriledi. Yine 2019'da 10 ili alan MHP bu seçimde 8 ili alabildi.

MHP son seçimde 23 ilçeyi de kaybederek, 145 ilçe aldığı 2019 seçiminden 122 ilçe aldığı 2024 seçimine bir gerileme yaşamış oldu. (Kısa Dalga)

Gündem