Soruyu sorulmasına izin verilmemişti... Murat Kurum yayın sonrası soruyu yanıtladığını duyurdu

Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum'a dün canlı yayında yöneltilen Gazze sorusu yarıda kesildi. Kurum da soruyu yanıtlamadı. Gelen tepkiler bu durumun sansür olduğu yönündeydi. Murat Kurum genç kadının sorusunu yayından sonra aldığını anlatan video yayınladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum katıldığı canlı yayında, gençlerin sorularını yanıtladı.

İzleyicilerden genç bir kadın "Başkanım şimdi seçimi kazandığınızda Filistin ve Gazze için ne gibi.." dedikten sonra sorusu yarıda kesildi, mikrofon elinden alındı.Bu olay solsyal medyada "sansür" olarak değerlendirildi.

Bunun nedeni 'siyasi soru alınmaması' olarak ifade edildi. Ancak gen ç kadının sorusunun engellenmesi konuşlulmaya devam ediyor.

Program sonrası görüştü

Murat Kurum tepkiler üzerine programdan sonra genç kadınla bir araya gelerek, soruyu yanıtladı. O anları sosyal medya hesabından paylaşan Kurum "Canlı yayın sırasında bir genç kardeşimiz istediği soruyu soramadı. Program sonrasında, kardeşimizle görüştüm. Sorusunu sordu, ben de cevapladım. Gençler soracak, biz cevaplayacağız" dedi.

'Seçilirseniz Gazze ne durumda olacak?'

Kurum, "Siz seçimi kazandıktan sonra Filistin ve Gazze'yi ne durumda göreceğiz?" sorusuna şu yanıtı verdi.

"Bu soruyu sormanı canlı yayında isterdim. Gazze bizim kutsalımız. Oradaki kardeşlerimiz için üzüldüğümüz, ağladığımız, bu acıları hep birlikte yaşadığımız bir durumla karşı karşıyayız. Bugün Gazze'de bir zulüm, soykırım yaşanıyor. Orada daha annesiyle, babasıyla oynayamamış çocuklar bombalanıyor, katlediliyor. Biz bu zulmün bir an önce bitmesi için hep birlikte dünyaya haykırmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu anlamda yapılması gereken her türlü girişimi yapmak ve her türlü mücadeleyi sergilemek yoluyla Filistinli kardeşlerimizin yanında olacağız. Elbet bir gün Gazze özgürlüğüne kavuşacak. Biz her zaman devletimizin tüm imkanlarıyla Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." (Kısa Dalga)

Gündem