Sosyal medyada 'kıskançlık tuzağı' kurmuş

Sosyal medyada 'kıskançlık tuzağı' kurmuş
Şahin'in, sosyal medyada sahte bir kadın hesabı açtığı ve Mehmet Faruk Turan ile bir süre iletişim kurduktan sonra görüşmek için hastane önüne davet ettiği, ardından da cinayeti işlediği ortaya çıktı.

Diyarbakır'da Mehmet İhsan Şahin (22), tabancayla vurup polis gelene kadar cesedinin başında beklediği Mehmet Faruk Turan'ı (32), birlikte yaşadığı M.Ş. ile sosyal medyada yazışmalarını görünce öldürdüğünü söyledi. Şahin'in sosyal medyadan sahte kadın hesabı açarak Turan ile iletişime geçip buluşmak için çağırdığı ortaya çıktı.

Olay, 4 Nisan'da Dicle Üniversitesi Hastanesi önündeki otobüs durağı yakınında meydana geldi.

İkisi de Bismil ilçesinde yaşayan Mehmet İhsan Şahin ile Mehmet Faruk Turan arasında çıkan tartışma kısa sürede büyüdü. Şahin, yanında getirdiği tabancayla Turan'ı vurup öldürdü.

Turan'ın cesedinin başında bekleyen Şahin, ihbar üzerine bölgeye sevk edilen polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak tutuklandı.

Sosyal medyadan kadın hesabı açarak çağırmış

Cinayeti itiraf eden Mehmet İhsan Şahin, birlikte yaşadığı M.Ş. ile Mehmet Faruk Turan'ın sosyal medya üzerinden yazışmalarını gördüğünü ve bunun üzerine Turan'ı öldürdüğünü söyledi.

Yapılan araştırmada Şahin'in, sosyal medyada sahte bir kadın hesabı açtığı ve Mehmet Faruk Turan ile bir süre iletişim kurduktan sonra görüşmek için hastane önüne davet ettiği, ardından da cinayeti işlediği ortaya çıktı. (DHA)

Gündem