Sosyal medyada video viral olunca gözaltına alındı: Kesinleşmiş hapis cezası varmış

Sosyal medyada video viral olunca gözaltına alındı: Kesinleşmiş hapis cezası varmış
Mersin'de bira şişesinde ineğe sıvı içirdiği görüntüleri sosyal medyada yayılan adamın aslında arandığı ortaya çıktı. Polis gözaltına aldı.

Tarsus ilçesinde çiftlikte çalışan B.D., ineğe içki şişesinde sıvı verdiği görüntüleri sosyal medya hesabından 1İçerim kime ne, sarhoşum sana ne" sözlerinin geçtiği şarkıyla paylaştı.

Kurban Bayramı öncesi kısa sürede yayılan görüntüler tepki çekti. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, görüntülerin kaydedildiği çiftlikte incelemelerde bulundu.

İncelemede, içki şişesinde hayvansal ilaçlar hazırlandığı ve bu ilaçların da yine içki şişeleriyle hayvanlara verildiği belirtildi. Tespitler üzerine İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından cezai işlem uygulanmadı.

'Uyuşturucu' suçundan aranıyormuş

Görüntüdeki çiftlik çalışanı B.D., yanlış anlaşıldığını anlatan yeni görüntü yayınladı. Görüntülerde ineğe verdiği ilacı hazırlayan ve içki şişesine dolduran çalışan, plastik şişenin hayvanın ağzında ezildiğini, bu nedenle ilacı cam şişede verdiklerini kaydetti.

B.D.'nin 'uyuşturucu madde bulundurmak' suçundan hakkında 1 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu ve arandığı ortaya çıktı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, B.D.'yi gözaltına aldı. Polis ekipleri görüntüler üzerine 'Hayvanları Koruma Kanunu' kapsamında 'Bir canlıya gerekli bir sebep olmaksızın alkol veya alkollü madde yedirme ya da içirme' maddesinden de 4 bin 554 lira idari para cezası kesti.

B.D., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek. (DHA)

Gündem