Soylu: 29 Mayıs'ta Ayasofya'da namaz kılacağız

Soylu: 29 Mayıs'ta Ayasofya'da namaz kılacağız
Soylu, "Bu seçimde 'bunlar seçimi kaybetseler de seçim sonucuna uymayacaklar' diyenlere bütün dünyaya ve Türkiye'ye, Recep Tayyip Erdoğan ve bu millet demokrasi bayrağını, hukukun üstünlüğü ile milli irade bayrağını sallamıştır" dedi.

14 Mayıs seçimlerinde İstanbul'dan milletvekili seçilen, ancak sonuçlar henüz resmileşmediği için İçişleri Bakanlığı görevini sürdüren Süleyman Soylu, ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası kapsamında AKP Kağıthane ve Beyoğlu İlçe teşkilatlarını ziyaret etti.

Seçimler öncesi "darbe girişimi" açıklamasıyla tepki çeken Soylu, "Bu seçimde 'bunlar seçimi kaybetseler de seçim sonucuna uymayacaklar' diyenlere bütün dünyaya ve Türkiye'ye, Recep Tayyip Erdoğan ve bu millet demokrasi bayrağını, hukukun üstünlüğü ile milli irade bayrağını sallamıştır. Yıllarca Türkiye'yi demokrasi ve hukukun üstünlüğü üzerinden yargılayanlara bu millet çok güzel bir cevap verdi. Seçim hukuku da işliyor, milli irade de aynı zamanda bu ülkede demokraside tam anlamıyla işliyor" ifadelerini kullandı.

DHA'nın aktardığına göre, çok partili siyasi hayatın en güvenilir seçiminin yapıldığını söyleyen Soylu, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna dair ise "Yeni bir demokrasi şöleni inşallah ülkemize hep birlikte oluşturmuş olacağız. 28 Mayıs'ta Allah nasip edecek inşallah. 28 Mayıs'ta sonucu hep birlikte alacağız, 29 Mayıs'ta da Ayasofya'da sabah namazıyla beraber durmak yok yola devam" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem