Soylu, İBB çalışanlarına 'terörle iltisaklılar' demişti: 'İşe giremezsin' kararı iptal edildi

Soylu, İBB çalışanlarına 'terörle iltisaklılar' demişti:  'İşe giremezsin' kararı iptal edildi
Gazeteci Barış Terkoğlu, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İBB çalışanlarına yaptığı “terörle iltisak” suçlamasını hatırlattı ve bir vatandaşın açtığı davayı kaleme aldı.

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 505 kişi hakkında “terörle iltisak” suçlamasını hatırlattığı bugünkü yazısında, bir vatandaşın açtığı davaya dikkati çekti.

Mahkemenin İBB’nin 'işe giremezsin' kararını iptal etti

Terkoğlu, “Soylu’ya gol atan karar” başlıklı yazısında; İBB’de işe girmek için başvuruda bulunan bir vatandaşın “güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının” olumsuz sonuçlanmasının ardından itiraz davası açtığını ve hakkındaki “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla açılan davanın düşmesi nedeniyle mahkemenin İBB’nin “işe giremezsin” kararını iptal ettiğini anlattı.

Emsal karar

Terkoğlu yazısında, “Dava aslında Süleyman Soylu davası. Yerel seçime aylar kala, mahkeme, Soylu usulü devlet yönetme sistemine adeta ders vermiş. Seçim meydanlarının hikâyesi değişir mi bilmem ama aylarca tartıştığımız ‘İBB’deki teröristler’ meselesi için emsal bir karar alınmış” ifadelerini kullandı.

Terkoğlu, “Hukukun zorluğu, haklı olanı güçlü olana karşı savunmaktan geliyor. Belki gücünün kaynağı da budur” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem